Jutri slovo Blaža Medveška

Plavalni klub Branik iz Maribora v soboto in nedeljo gosti tradicionalni mednarodni plavalni miting v 50-metrskem bazenu, posebnost letošnjega mitinga pa bo slovo Blaža Medveška.

Objavljeno
15. december 2006 10.05
Blaž Medvešek
Maribor - Plavalni klub Branik iz Maribora v soboto in nedeljo gosti tradicionalni mednarodni plavalni miting v 50-metrskem bazenu, ki je vsakoletna odlična priložnost za udeležence EP v 25-metrskih bazenih, da se dokažejo tudi v olimpijskem objektu. Tekmovanje se bo oba dneva začelo ob 9. uri s predtekmovanjem in finalom ob 17. uri. Posebnost letošnjega mitinga bo slovo Blaža Medveška, ki se bo poslovil že v soboto dopoldan.

Mariborski prireditelji bodo sobotno predtekmovanje prekinili nekje med 10. in 11. uro, ko bo na 50 m hrbtno zadnjič nastopil olimpijski finalist iz Aten 2004 in evropski prvak iz leta 2003 Blaž Medvešek. Ob Medvešku bodo na poslovilni tekmi nastopili tudi nekateri plavalci, s katerimi se je meril v dolgoletni karieri. S Hrvaške prihajajo Gordan Kožulj, Marko Strahija in Ante Maškovič, iz Izraela Ehud Segal ter iz domačih "logov" Ilirijan Peter Mankoč, Triglavan Marko Milenkovič in dolgoletni Medveškom sotekmovalec pri Braniku Andrej Pahernik.

Na samem mitingu bodo nastopali tekmovalci iz Avstrije, Madžarske, Izraela, Latvije, Bosne in Hercegovine, Srbije in Slovenije, ki bo zastopana praktično z vsemi reprezentanti, ki so pretekli teden nastopali na EP v Helsinkih. Ob slovenskih reprezentantih najbolj zveneči imeni prihajata iz Avstrije - Mirna Jukič in Maxim Podoprigora.