Kakovostna predstava v Beli krajini

Nogometaši Bele krajine in Interblocka, ki na lestvici zasedajo zadnji mesti, so v 24. krogu Prve Lige Telekom Slovenije v Črnomlju igrali neodločeno 2:2 (2:1).

Objavljeno
01. april 2007 22.46
Črnomelj - Nogometaši Bele krajine in Interblocka so v 24. krogu Prve Lige Telekom Slovenije v Črnomlju igrali neodločeno 2:2 (2:1).

Čeprav ekipi zavzemata zadnji mesti na lestvici, je okrog 700 gledalcev videlo kakovostno predstavo, v kateri sta si oba tekmeca želela zmagati. Uvodne minute so pripadle gostiteljem, toda gostje so kmalu prevzeli pobudo in prek najbolj nevarnega nogometaša Adiloviča imeli tudi nekaj polpriložnosti, a je bil slednji neuspešen. Tudi domači so si priigrali prvo priložnost, po strelu Mitrakoviča pa je žoga šla prek gola. V 11. minuti je poskusil tudi Štrbac, toda vratar domačih Peljhan je bil uspešnejši. Sledilo je nekaj minut nevarnejše igre Črnomaljcev, ki so v 15. minuti prek Špeliča, enega boljših v domači vrsti, in nato še prek Mitrakoviča zapravili še dve polpriložnosti. V 18. minuti je domača obramba naredila usodno napako. Neuspešni Peljhanov "izlet" iz vrat je namreč kaznoval Adilovič, ki mu ni bilo težko doseči vodilnega zadetka za ekipo Interblocka. Vodstva se slednji niso dolgo veselili, saj so gostitelji samo dve minuti pozneje izenačili, potem ko je bil v gneči pred nasprotnikovimi vrati najbolj spreten Penica.

Gostujoči nogometaši so v 35. minuti spet nevarneje poskusili prek Adiloviča, toda tokrat je bil Peljhan uspešnejši. Minuto pozneje je sledil mat v dveh potezah. Mitrakovič je podal do Raščiča, ki je z roba kazenskega prostora natančno streljal in poskrbel za popoln preobrat domače ekipe. Po tem zadetku so imeli gostje spet nekaj več od igre, ki pa jim ni prinesla uspeha v končnici, saj so se napadi bolj ali manj končali pred kazenskim prostorom domačega vratarja.

V nadaljevanju pobuda gostiteljem

V nadaljevanju so imeli pobudo gostitelji, ki so prek Dvorančiča tudi dvakrat poskusili priti do izdatnejšega vodstva, a je žoga obakrat zletela mimo gola. V 60. minuti je z enakim končnim izidom, strelom zunaj okvirja tekmečevih vrat, poskusil še Raščič. V 72. minuti so imeli gostje novo priložnost, toda tokratni izlet Peljhana na njegovo srečo ni bil kaznovan. Slednji se je v končnici tekme tudi poškodoval, vseeno pa ostal v igri do zadnjega sodnikovega žvižga. Zadnje minute so potekale v kar razgibani igri s priložnostmi na eni in drugi strani, v takšni igri pa so imeli več uspeha nogometaši Interblocka, ki so v 84. minuti izenačili. Spet je bil uspešen Adilovič, ki je do žoge prišel v kazenskem prostoru, od koder mu ni bilo težko doseči še drugega gola. Dve minuti pozneje sta Agič in Raščič sicer skušala nadoknaditi zapravljeno, a kljub vsemu se izid do konca ni več spremenil.