Kamenica: Pomembni so le tisti, ki so tu

Aleša Pajoviča, Renata Vugrinca in Uroša Zormana ne bo na svetovnem prvenstvu, a življenje teče naprej. To je dejstvo, s katerim so se morali sprijazniti v slovenskem rokometnem taboru.

Objavljeno
21. december 2006 20.15
Selektor Kasim Kamenica daje napotke Sergeju Rutenki
Nova Gorica – Aleša Pajoviča, Renata Vugrinca in Uroša Zormana ne bo na svetovnem prvenstvu, a življenje teče naprej. To je dejstvo, s katerim so se morali v slovenskem rokometnem taboru sprijazniti že na začetku priprav na svetovno prvenstvo v Nemčiji (od 19. januarja do 4. februarja 2007). Dobra plat tega je, da so slabe novice udarile »pravočasno«. Selektor Kasim Kamenica zdaj ve, na koga lahko računa, ima pa še skoraj mesec dni časa, da razpoložljive sile pripravi na boj s svetovno elito.

»Želel sem si vse najboljše igralce, iz katerih bi naredil zdravo ekipo. Veliko sem delal na tem. Pajovič in Vugrinec sta nas obiskala med pripravami na kvalifikacijski tekmi z Avstrijo, čeprav ju ni bilo v ekipi. Igrala sta na turnirju v Švici, kjer smo poskušali rešiti težave iz preteklosti. Pogovarjali smo se skupaj in posamično. Mislil sem, da bo to prineslo rezultate, a očitno ni. Stvari so globje, kot sem si predstavljal. Upal sem, da bo Pajovič pokazal več razumevanja, saj bi ga zaradi poškodbe Sergeja Rutenke še bolj potrebovali. Za zdaj ne bom klical novih igralcev, dokončna odločitev pa bo padla 26. t. m., ko ne bo več nikakršnih dvomov o tem, kdo pride in kdo ne. Dokler ne bo vse uradno, odpovedi ne bom več komentiral, zdaj so pomembni le tisti, ki so tu,« je Kamenica pri sebi že skrajšal seznam kandidatov za nastop na SP – brez Pajoviča in Vugrinca, ki sta se reprezentanci odrekla, in Zormana, ki po operaciji križnih vezi desnega kolena še ni nared.

Več preberite v četrtkovi tiskani izdaji Dela.