Kamenici grozi kazen

Mednarodna rokometna zveza je začela preiskavo zoper selektorja moške rokometne reprezentance Kasima Kamenice, ki je po sredinem porazu z Nemčijo ostro kritiziral danski sodniški par.

Objavljeno
25. januar 2007 18.50
Kasim Kamenica
Halle - Mednarodna rokometna zveza (IHF) je začela preiskavo zoper selektorja moške rokometne reprezentance Kasima Kamenice, ki je po sredinem porazu z Nemčijo z 29:35 ostro kritiziral danski sodniški par Per Olesen/Lars Ejby Pedersen in tekmo označil kot "sramoto za IHF in nemško rokometno zvezo". Kamenici grozi denarna kazen v višini od 500 do 5000 švicarskih frankov, možno pa je, da ga bo IHF kaznovala s prepovedjo vodenja ekipe na eni tekmi. Posebno komisijo IHF vodi Rus Aleksander Kožuhov.

Kamenica je po sredinem porazu na prvi tekmi drugega dela svetovnega prvenstva v Halleju na račun danskega sodniškega para izrekel številne obtožbe, najbolj pa ga je zmotilo, da so nemški igralci vsaj pet zadetkov dosegli z rokometno nedovoljenim četrtim korakom, tako da je - po njegovem mnenju - tekma neregularna.

"Sojenje ni bilo pošteno, sodnika sta imela za ekipi različna kriterija, oškodovala sta tako igralce kot občinstvo," je dejal Kamenica in dodal: "Kar pet nemških zadetkov je bilo doseženih z rokometno prepovedanim četrtim korakom. Če to ni res, bom nemudoma končal z opravljanjem trenerskega poklica. Pogoji na tekmi niso bili regularni, moji ekipi je bilo kmalu jasno, da te tekme ne moremo dobiti."