Kanarčki pomlad začeli z zmago

Nogometaši Kopra so v Prvi Ligi Telekom Slovenije premagali Belo krajino z 2:1 (1:1).

Objavljeno
03. marec 2007 19.18
Koper - Koprčani so s pričakovano zmago začeli spomladanski del prvoligaškega prvenstva. Sodeč po prikazanem so zasluženo slavili, kar pa je šele tretja tekma kanarčkov v tej sezoni, na kateri jim je uspelo izvleči vse tri točke.

Gostitelji so pritisnili že od samega začetka dvoboja. Po kar nekaj zapravljenih priložnostih je v 11. minuti po kotu Vilerja premoč vendarle kronal Rajčevič. Toda gostje se niso dali in v 27. minuti izenačili. Domačini so poslali žogo v svoj kazenski prostor, kjer pa so domači branilci zaspali. To je izkoristil Dvorančič in iz neposredne bližine izenačil. Štiri minute pozneje bi Belokranjci lahko celo povedli, a je Rajčevič na golovi črti odbil žogo po strelu Agiča.

V drugem polčasu so spet bolje začeli gostitelji, v 54. minuti je Marko Božič iz neposredne bližine streljal, zadel pa Rastovca na golovi črti. V 63. minuti so domačini izvedli kot, osamljenemu Handanagiču pa s petih metrov z glavo ni uspelo premagati gostujočega vratarja Peljhana. Že čez minuto je imel lepo priložnost tudi Jakomin, ki pa jo je prav tako zapravil po strelu z glavo. Trener Kopra Vlado Badžim je v igro poslal Pluta in Lovrečiča in prav omenjena nogometaša sta v 76. minuti poskrbela za odločilni zadetek. Pluta so v kazenskem prostoru gostujoči nogometaši podrli, mladi Lovrečič pa je bil z bele točke zanesljiv. Še zadnjo res veliko priložnost je v 81. minuti zapravil najboljši posameznik na tekmi Mejač, ki se je sam znašel pred Peljhanom, a streljal mimo gola.

* Stadion Bonifika, gledalcev 800, sodniki: Tošeski (Medvode), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana).
* Strelci: 1:0 Rajčevič (11.), 1:1 Dvorančič (27.), 2:1 Lovrečič (76./11 m).
* Koper: Handanovič, Radulovič, Viler, Rajčevič, Handanagič, M. Božič (od 75. Lovrečič), Nilton (od 62. Plut), Paulik, Volaš (od 55. Božičič), Mejač, Jakomin.
* Bela krajina: Peljhan, Topič, Vrščaj (od 80. Pezdirc), Rastovac, Panikvar, Agič, Mitrakovič, Penica, Karapetrovič, Žagar (od 80. Adlešič), Dvorančič.
* Rumeni kartoni: Radulovič, Lovrečič, M. Božič, Paulik; Panikvar, Mitrakovič, Penica, Dvorančič.
* Rdeč karton: Panikvar (51.).