Kapetan Puyol še naprej v Barceloni

Čeprav so ga nekateri že povezovali z odhodom v Manchester City v zameno za Robinha ali v Italijo, je kapetan nogometašev Barcelone Carles Puyol sklenil podaljšati zvestobo katalonskemu klubu, katerega član bo vsaj do leta 2013.

Objavljeno
23. oktober 2009 16.57
P. Z.
P. Z.
Barcelona - Barcelonin kapetan Carles Puyol se je s klubom dogovoril o podaljšanju pogodbe do leta 2013, so španski prvaki sporočili na svoji spletni strani. 31-letni branilec in španski reprezentant, ki ga je pogodba s klubom vezala samo do junija prihodnje leto, naj bi se pod novo pogodbo podpisal v prihodnjih dneh.

»Carles je pri nas že mnogo let in je srce in duša naše garderobe. Zato je bila ta novica odlična,« je bil vesel Puyolov soigralec Xavi Hernendez. Puyol se je modro-rdečim pridružil kot mladinec leta 1995 in v članskem moštvu debitiral 2. oktobra 1999 proti Valladolidu.

Za Barco je zbral  451 uradnih nastopov, kar ga uvršča na četrto mesto na klubski lestvici. Z Barcelono je osvojil tri naslove španskega prvaka, dva naslova evropskega prvaka in španski kraljevi pokal. Katalonci so trenutno vodilni v španski ligi, v nedeljo jih čaka gostovanje v Zaragozi.

Po poročanju nekaterih časnikov naj bi bil Puyol med predvidenimi igralci ob menjavi z Manchester Cityjem, iz katerega bi se na Camp Nou preselil brazilski zvezdnik Robinho. Poleg njega bi v Anglijo šli še Abidal, Yaya Toure in Thierry Henry. Kot kaže, iz tega ne bo nič. Ugibanja o Puyolovem odhodu so se začela, ker dolgo časa ni sklenil nove pogodbe in bi bil junija prost igralec.