Katarina je pozabila zmagovati

Dolga leta ponos slovenskega tenisa Katarina Srebotnik še vedno čaka na prvo zmago, odkar se je na OP ZDA po več kot osmih mesecih vrnila na igrišča. Nazadnje je izgubila v prvem kolu kvalifikacij za turnir v Pekingu.

Objavljeno
02. oktober 2009 14.46
P. Z./STA
P. Z./STA
Peking - Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je danes izgubila v prvem krogu kvalifikacij za turnir WTA v Pekingu z nagradnim skladom 4,5 milijona dolarjev. Srebotnikova je gladko dvakrat s po 4:6 izgubila proti 12. nosilki kvalifikacij, Američanki Vanii King.

"Zdaj sem končala ameriško ter azijsko turnejo in sta mi ostala še dva turnirja v Evropi, v Linzu in v Luxembourgu. Desna rama na žalost še ni povsem stabilna. Z bolečino se še vedno mučim iz tedna v teden. Stanje se postopno izboljšuje in bolečine so vedno manjše, vendar gre za majhne napredke, tako da so nihanja precejšnja," je po neposrečeni azijski turneji povedala Srebotnikova in dodala: "Imam dobre in slabe dni in zaradi tega ni prijetno igrati. Vendar trdno stojim za svojo odločitvijo o vrnitvi na najvišjo raven in sem usmerjena le naprej."

"Odločila sem se, da začnem svojo vrnitev po daljši odsotnosti zaradi poškodbe letos na odprtem prvenstvu ZDA in da vse letošnje turnirje izkoristim kot prilagajanje na tekmovalni ritem, ne glede na to, kakšni bodo rezultati. Od sebe nisem pričakovala velikih podvigov na teh turnirjih, ker sem se zavedala, kakšna je ta čas realnost in zato se tudi ne obremenjujem s padanjem po lestvici WTA navzdol," je še povedala Srebotnikova, ki je ta čas na 158. mestu svetovne lestvice. Pred poškodbo je bila 20.

"Padec po lestvici je bil pričakovan. Na višjo silo se ne da vplivati, zato se moram sprijazniti z dejstvom, da so me poškodbe ustavile v letošnji sezoni. Upam, da bo rama do konca sezone popolno pripravljena, močna in da bom lahko igrala brez bolečin. V tem primeru bom po tej sezoni opravila daljše obdobje za trening in ko bom začutila, da sem v odlični fizični pripravljenosti ter da imam za seboj dovolj ur kakovostnega tenisa, se bom odločila izkoristiti svojih osem turnirjev z zamrznjenim 'rankingom' v letu 2010 (številka 20 posamezno in številka 4 v dvojicah). Od teh osmih turnirjev lahko nastopim le na enem turnirju za grand slam in dobro bom premislila, kje ga bom izkoristila. Na srečo sem lahko odigrala vse turnirje v sezoni 2009 s svojo staro uvrstitvijo na lestvici WTA, tako da so ti turnirji dobra priprava za naslednje leto," je še pojasnila nekdaj prva dama slovenskega tenisa.