Katarina z Vaidišovo

Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je uvrstila v tretji krog odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, potem ko je  premagala Čehinjo Iveto Beneševo.

Objavljeno
17. januar 2007 14.35
Katarina Srebotnik
Melbourne - Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je uvrstila v tretji krog letošnjega prvega turnirja za veliki slam, potem ko je v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu premagala Čehinjo Iveto Beneševo s 7:6 (0), 6:7 (6) in 6:1.

Velenjčanka, sicer 21. nosilka turnirja, se bo v tretjem krogu letošnjega prvega turnirja za grand slam v avstralskem Melbournu pomerila s Čehinjo Nicole Vaidišovo. Desetega nosilka turnirja je v današnjem drugem krogu namreč premagala Venezuelko Milagros Sequera s 6:2 in 6:1.

Izid:

- 3. krog:
Katarina Srebotnik (Slo/21) - Iveta Beneševa (Češ) 7:6 (0), 6:7 (6), 6:1

Za Klepačevo konec v prvem krogu

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač, ki si je skozi kvalifikacije prvič v karieri priborila nastop na enem od turnirjev velike četverice, pa je nastope na odprtem prvenstvu Avstralije končala v prvem krogu. Klepačeva se je v uvodnem krogu pomerila s Kitajko Peng Shuai, ki je bila od nje boljša v treh nizih s 6:3, 4:6 in 6:1.