Kaučič 26. po drugem dnevu

Svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Loeb (Citroen) je na dobri poti, da ubrani naslov. Slovenski dirkač Tomaž Kaučič je po 12. HP na 26. mestu.

Objavljeno
24. oktober 2009 23.34
Mo. B./STA
Mo. B./STA
Cardiff - Svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Loeb (Citroen) je na dobri poti, da ubrani naslov. Na zadnji dirki sezone po Walesu ima po drugi etapi pred edinim tekmecem v boju za skupno prvo mesto Fincem Mikkom Hirvonenom (Ford) 30 sekund prednosti. Slovenski dirkač Tomaž Kaučič je po 12. HP na 26. mestu.

Hirvonen in Loeb sta edina tekmeca za letošnji naslov. Branilec lovorike in petkratni svetovni prvak Loeb ima po 11 relijih točko zaostanka za Fincem, ki lovi svoj prvi naslov prvaka.

Tretji je po drugem dnevu relija drugi Citroenov tovarniški dirkač Španec Dani Sordo, ki zaostaja minuto in 20 sekund, sledita pa Norvežan Petter Solberg (Citroen; + 1:44) in Francoz Sebastien Ogier (Citroen; + 4:21).

Na reliju zelo dobro tekmuje tudi slovenski udeleženec Tomaž Kaučič. Nekdanji slovenski državni prvak v Walesu nastopa s Subarujem Imprezo skupine N. Po prvem dnevu je bil na 33. mestu skupnega seštevka, po drugem pa se je še povzpel in je zdaj pred nedeljskimi zadnjimi štirimi "brzinci" že na 26. mestu. Za Loebom posadka Tomaž Kaučič/Peter Zorenč zaostaja 33 minut in 31 sekund.

"S Petrom sva navdušena, da nama je tudi danes uspelo pripeljati do konca hitrostnih preizkušenj cel dirkalnik. Danes je bilo izredno težko in sem zares šokiran nad cestami, po katerih poteka reli. Na progi so velike luknje in skale, ki se jim je potrebno izogibati pri velikih hitrostih, saj je dirkalnik hitrejši od tistih, ki jih vozimo na domačih asfaltnih dirkah. Reli je izjemo naporen in sam sem se premalo fizično pripravil, saj je na razritem terenu potrebno zelo močno držati volanski obroč in moja vožnja pri tem ni tako sproščena kot na asfaltu," je po drugem dnevu valižanskega relija dejal Kaučič.