Kauzer že petič

Na odprtem državnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu je še peti naslov državnega prvaka med kajakaši osvojil Peter Kauzer. Drugi je bil Dejan Kralj, tretji pa Jure Meglič.

Objavljeno
29. avgust 2009 20.31
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Tacen - Peter Kauzer je na odprtem državnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu osvojil še peti naslov državnega prvaka med kajakaši. Drugi je bil Dejan Kralj, tretji pa Jure Meglič. Med kanuisti Benjamin Savšek ni dovolil presenečenja in je zlahka zmagal pred Dejanom Stevanovičem in še enim presenečenjem današnjih preizkušenj, Joštom Zakrajškom.

 

Pri mlajših članih se je med kajakaši prvega mesta veselil Simon Artelj, za njim pa sta se zvrstila Simon Brus in Gregor Brovinsky. Pri reprezentantih do 23 let je med kanuisti po pričakovanjih državni prvak postal Blaž Cof pred Juretom Lenarčičem in Luko Božičem.

 

Pri članicah je imela v odsotnosti Nine Mozetič (študijske obveznosti) kajakašica Urša Kragelj lahko delo. Pred drugouvrščeno Nino Slapšak je imela 15 sekund prednosti, pred tretjeuvrščeno Doro Domanjko pa še toliko več. Med mlajšimi članicami je naslov z ogromno prednostjo osvojila dvakratna mladinska svetovna prvakinja Eva Terčelj, druga je bila Nina Bizjak, tretja pa Ajda Novak.

 

Z zanimivimi boji je postregla tudi tekma kanujev dvoklekov. Prvo mesto je bilo rezervirano za Primorca Saša Taljata in Luko Božiča, drugo mesto sta osvojila Urban Jarc in Blaž Oven, tretjega pa naveza trenerja in varovanca - bolj za šalo kot zares sta v tandemu nastopila trener Miha Terdič in kajakaš, ki zadnje leto dela pod njegovim vodstvom, Gregor Brovinsky. Pri mlajših članih sta bila prva brata Anže in Jure Janežič, druga Luka Slapšak in Peter Babnik, tretje mesto pa sta si priveslala Jernej Zupan in Anže Berčič, ki sicer v tej disciplini ne tekmujeta.