Kavčič vse bližje glavnemu turnirju

V drugem kvalifikacijskem dvoboju za nastop v glavnem delu OP ZDA je naš Blaž Kavčič preskočil še eno oviro. Tokrat je bil boljši od Korejca Kyuja Tae Ima, katerega je ugnal 7:5 in 7:6.

Objavljeno
27. avgust 2009 22.20
Lu.Š.
Lu.Š.
New York - Flushing Meadows v New Yorku še ni povsem oživel, kar pa ne pomeni, da se tam ne odvijajo pomembni dvoboji. Enega izmed teh je danes odigral naš Blaž Kavčič, ki se je uvrstil v tretji krog kvalifikacij. Bolje povedano, potrebuje samo še eno zmago za zgodovinski dosežek. Kljub temu, da je Kavčič teden nazaj padel za 11 mest na računalniški lestvici ATP, je pokazal, da sodi v stoterico. Kavčič je kot 25. nosilec kvalifikacijskega dela v eni uri in 54 minutah z nekaj težavami odpravil korejskega tenisača Kyuja Tae Ima.

Za zmago v prvem nizu je Kavčič potreboval 52 minut, na koncu pa mu je le uspelo odvzeti servis Korejcu in dobiti prvi niz z 7:5. V drugem nizu je bilo vse skupaj še bolj napeto, zmagovalca pa je odločila podaljšana igra, katero je dobil slovenski as s 7:3. Slovenec je imel v celem dvoboju na voljo tri priložnosti za odvzem servisa nasprotnika in prav toliko jih je tudi izkoristil, kar je bilo na koncu odločilno. Kavčič se bo tako v tretjem in zadnjem krogu kvalifikacij pomeril z Michaelom Berrerjem, ki bo pravgotovo izziv za mladega Slovenca, nenazadnje je Nemec deseti nosilec kvalifikacij.

Jutri bo svoj dvoboj odigral tudi Luka Gregorc, na drugi strani mreže pa bo stal Čeh Lukas Rosol.

Kavčič (SLO) : Kyu Tae Im - 7:5, 7:6(3)