Kazenski streli določili zmagovalce

Prvi dve tekmi poletne hokejske lige Rudi Hiti na Bledu sta odigrani. V prvem dvoboju danes je francoski Briancon ugnal celovški KAC S 5:4, beljaški VSV pa je tako kot Briancon šele po kazenskih strelih ugnal Jeseničane.

Objavljeno
28. avgust 2009 00.21
Acroni Jesenice - VSV Beljak 3:5 (2:2, 0:2, 1:1)
Lu.Š./STA
Lu.Š./STA
Bled - Hokejisti Acroni Jesenic so v drugi tekmi prvega dne poletne hokejske lige Rudi Hiti na Bledu v predtekmovalni skupini B po kazenskih strelih izgubili z beljaškim moštvom VSV z 2:3 (1:1, 0:1, 1:0; 0:1). V uvodnem dvoboju turnirja je v skupini A francoski Briancon prav tako po kazenskih strelih premagal KAC iz Celovca s 5:4.

Za Jeseničane sta v polno zadela Miha Brus (20.) in Andrej Troščinski (54.). Podobno kot na nedavni prijateljski tekmi na Jesenicah sta se tudi tokrat ekipi razšli z nedoločenim rezultatom (2:2), le da so na Bledu o zmagi odločali kazenski streli, v katerih so bili beljaški hokejisti dvakrat uspešni, Jeseničani pa niso znali premagati vratarja Prohaske. Jeseničani so bili v rednem delu za odtenek boljši tekmec, a še enkrat se je pokazalo, da težko dosežejo zadetek. Gostje iz Beljaka so dvakrat vodili, a so se železarji obakrat vrnili.

Na Bledu v 17. izvedbi poletne lige igra šest moštev. Najboljši slovenski ekipi, Acroni Jesenice in Tilia Olimpija, sta v predtekmovalni skupini B, kjer je še beljaški VSV. V skupini A pa so celovški KAC, švicarski Langenthal in francoski Briancon. Predtekmovanje bo trajalo do sobote, finalni boji pa bodo na sporedu v nedeljo.

Tilia Olimpija se bo prvič predstavila v petek, ko bo v popoldanski tekmi igrala z ekipo VSV.