Kek: Fantje potrebujejo le še poljub sreče

Po zmagi na Slovaškem je selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek sijal od zadovoljstva, a se ni predajal evforiji. "Čestitam jim, skupaj smo naredili vse, da zmagamo", je dejal Kek.

Objavljeno
11. oktober 2009 13.52
Rok Tamše
Rok Tamše
Bratislava - Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je v četrtek podpisal novo pogodbo z Nogometno zvezo Slovenije, po kateri bo izbrano vrsto vodil tudi v ciklusu kvalifikacija za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2012 na Poljskem in v Ukrajini. Po zmagi na Slovaškem je sijal od zadovoljstva, a se ni predajal evforiji.

»Že po porazu na Severnem Irskem sem fantom dejal, da so mi dolžni vsaj dve zmagi. Zdaj smo osvojili tretjo zapored. Čestitam jim, skupaj smo naredili vse, da zmagamo. Naš učinek je po načrtih. Zdaj čakamo na Slovake, ki imajo vse v svojih rokah. Tokrat nas niso mogli z ničemer presenetiti. Že na zadnjem treningu sem bil miren, saj sem videl, da so fantje povsem v tekmi. Fantje iz treninga v trening in iz tekme v tekmo kažejo napredek. Ponosen sem na njih in tudi na naše navijače, ki jim ni bilo žal časa in denarja, da nas pridejo spodbujat v Bratislavo. Če bi bilo možno, bi vsakemu posebej čestital,« je povedal Kek.

 

»Zdaj ni prostora za pretirano evforijo. Moramo biti pametni in realni. Po sredi bomo potegnili črto pod učinkom v kvalifikacijah. Za tekmo s San Marinom se bomo pripravili profesionalno in z vsem dolžnim spoštovanjem do tekmeca. Ni važno, proti komu igramo, pomembno je, da vselej razmišljamo o zmagi. Slovaki se bodo po tem porazu pobrali ter proti Poljski igrali visoko motivirani. Moji fantje zdaj potrebujejo le velik poljub sreče, ki nam zdaj v kvalifikacijah ni bila posebej naklonjena. Upam in prepričan sem, da bodo Poljaki dali vse od sebe. V tem trenutku lahko rečem, da sem najsrečnejši človek na svetu, ker vodim to moštvo,« je še povedal selektor nacionalnega moštva. Slovenija bo prva v svoji kvalifikacijski skupini v primeru zmage proti San Marinu, hkrati pa v sredo Slovaška ne sme zmagati na gostovanju na Poljskem. Ob drugačnem razpletu bodo Kekovi izbranci v novembru igrali v dodatnih kvalifikacijah.