Kek na seznam dodal Žinka

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na seznam igralcev za kvalifikacijske tekme proti Albaniji in Nizozemski uvrstil domžalskega nogometaša zvezne vrste Luko Žinka.

Objavljeno
09. marec 2007 21.45
Matjaž Kek
Maribor - Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je danes objavil seznam igralcev, na katere računa na kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo 2008, ki jih bo slovenska vrsta odigrala 24. in 28. marca v gosteh proti Albaniji in v Celju proti Nizozemski. Kot je na današnji novinarski konferenci v Mariboru povedal Kek, večjih sprememb v primerjavi z nedavnim obračunom proti Estoniji ni, le namesto napadalca Zlatka Dediča je v ekipi tokrat domžalski nogometaš zvezne vrste Luka Žinko.

Kek se je za to potezo odločil zato, ker je kar šest njegovih varovancev obremenjenih z rumenimi kartoni, večinoma iz zvezne vrste, zato bo moral kateri izmed njih na tekmi z Nizozemci zagotovo počivati. "To je edini razlog za odločitev, ki sem jo sprejel sam. Žinko lahko igra tako v sredini kot v zadnji vrsti in si je vpoklic zaslužil, saj se je že dokazal tudi v mlajših selekcijah. Res pa je, da je bila v spomladanskem delu prvenstva doslej šele ena tekma in njegove forme nisem mogel preveriti," je pojasnil slovenski selektor, ki je v zadnjem času zelo pozorno spremljal igre reprezentantov tako doma kot v tujini. Sicer pa se bo ekipa zbrala v ponedeljek, 19. marca, na Brdu, pripravljala pa se bo v Ljubljani in Šenčurju.

Kot je še dejal Matjaž Kek, so trenutno razmere med slovenskimi igralci, ki si kruh služijo v tujini, ugodne, saj jih večina z izjemo Boštjana Cesarja igra, prav tako pa zaenkrat ni nobenih poškodb. Ob tem je še opozoril, da sta do reprezentančnega zbora še dva kroga ligaških tekmovanj, tako da se lahko v tem smislu še kaj spremeni. Tudi sam bo še naprej spremljal dogajanje na igriščih, zato lahko zlasti za tekmo z Nizozemsko, ki bo v Celju 28. marca, pričakujemo še kakšno morebitno spremembo. O imenih ni želel preveč govoriti, omenil je le Mileta Ačimoviča, ki sicer letos še ni odigral tekme.

Za tekmo z Albanijo je povedal, da si bodo na njej prizadevali čim hitreje doseči prvi zadetek in da nikakor ne bodo čakali le na napake domače vrste. "To se nam bi lahko maščevalo, zato bomo vsekakor skozi vso tekmo vršili tudi pritisk na njihovo zadnjo linijo," je napovedal slovenski selektor in dodal, da bo za uspeh v Tirani potrebno prikazati precej več kot na zadnji tekmi z Estonijo.