Kidd in tri slepe miši

Jason Kidd, zvezdnik moštva New Jersey Nets v severnoameriški košarkarski ligi NBA, bo moral vodstvu lige plačati 15.000 evrov, ker je žalil sodnike na sredini tekmi proti Detroitu.

Objavljeno
28. december 2006 10.05
Jason Kidd
New Jersey - Jason Kidd, zvezdnik moštva New Jersey Nets v severnoameriški košarkarski ligi NBA, bo moral vodstvu lige plačati 15.000 evrov, ker je žalil sodnike na sredini tekmi proti Detroitu. Bati so Mrežice premagali z 92:91, Kidd pa je sodnikom Jimu Clarku, Tomu Washingtonu in Ericu Lewisu dejal, da so tri slepe miši.

"Pridemo na delo, se trudimo na igrišču, pokažemo vse, kar znamo, našo usodo pa krojijo sodniki," je bil kritičen Kidd, ki bo to sezono zaslužil 13,7 milijona evrov, za žaljivke pa se ni opravičil: "Tako sem se v tistem trenutku počutil. Tako smo se počutili vsi. To je čista resnica."

Vodstvo lige pa ni kaznovalo trenerja Mrežic Lawrenca Franka, ki je med tekmo hodil po igrišču in kričal na enega izmed sodnikov, ker Rasheedu Wallaceu ni dosodil osebne napake, ko je ta oviral Vincea Carterja. "Če bi bilo treba, bi plačal globo. Ne gre za denar, gre za dosežek. Vsakega boli, ko se zgodi nekaj podobnega, sploh če zaradi sodniških napak izgubi tekmo," je dejal Frank.