Kličko in Haye končno določila datum dvoboja

Svetovni boksarski prvak po verzijah IBF in WBO Vladimir Kličko in šampion po verziji WBA David Hyde sta po večmesečnih le določila datum borbe za naslov svetovnega prvaka, ki bo 25. junija ali pa 2. julija letos.

Objavljeno
06. marec 2011 20.03
D. O., delo.si
D. O., delo.si

London - Vladimir Kličko, svetovni prvak po verzijah IBF in WBO, ter David Haye, šampion po verziji WBA, sta vendarle določila datum dvoboja in se dogovorila glede podrobnosti. Kot poroča STA, sta po mesecih neuspelih pogajanj boksarja vendarle določila datum za naslov svetovnega prvaka, ki bo ali 25. junija ali 2. julija. Nedoločen ostaja kraj spektakla.

»Zelo sem zadovoljen, da smo se vendarle končno dogovorili,« je po nekajmesečnih dogovarjanjih dejal 34-letni Kličko. »Zmeraj sem verjel, da se bova nekega dne pomerila. Odleglo mi je, da smo nepotrebne stvari postavili na stran. To bo najpomembnejši dvoboj v zgodovini težke kategorije. Moja usoda je, da premagam Klička. Sva najboljša boksarja najine kategorije in prava tragedija bi bila, če se ne bi udarila,« pa je povedal Haye, ki se oktobra namerava upokojiti.

Novica o boksarskem dvoboju je prišla v javnost le dan po tem, ko je Kličko odpovedal dvoboj proti Britancu Dereku Chisori, Ukrajinec pa je kot razlog navedel poškodbo trebušne mišice.