Kličko s k.o. ubranil naslov prvaka

"Doktor Steelhammer" Vladimir Kličko je sinoči z knock out udarcem v drugi rundi premagal ameriškega izzivalca Rayja Austina in s tem ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji.

Objavljeno
11. marec 2007 10.20
Vladimir Kličko in Ray Austin med dvobojem
Mannheim - Ukrajinski boksar Vladimir Kličko je v noči na nedeljo v nemškem Mannheimu ubranil naslov prvaka v težki kategoriji po verzijah IBF/IBO. Tridesetletni Kličko je pred 15.000 gledalci v drugi rundi z knock-outom premagal izzivalca, Američana Rayja Austina. Za Ukrajinca je to 48. zmaga v 51 profesionalnih dvobojih, na drugi strani je moral Austin v svoji 32. borbi, sploh prvi za naslov prvaka, priznati četrti poraz.

"Nasprotnik pred dvobojem ni varčeval z besedami, vsekakor pa je bil nocoj počasnejši od vseh mojih sparing partnerjev," je po dvoboju tekmeca dotolkel Kličko. Ob svojem drugem nastopu v Mannheimu v roku enega leta je mlajši od dvojčkov Kličko že od vsega začetka narekoval tempo borbe proti prvemu z lestvice IBF. Šestintridesetletni Američan sploh ni dobil priložnosti. Po prvih resnih udarcih Ukrajinca je Austin po minuti in 25 sekundah v drugi rundi padel na tla.

Po uspešni ubranitvi naslova se bo Kličko, sicer doktor znanosti, zdaj posvetil borbam z enim od prvakov po verzijah WBA, WBC in WBO.