Kličko suvereno zmagal

Ukrajinski boksar Vitalij Kličko je premagal deset let mlajšega tekmeca Christobala Arreolo in tako ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC. Dvoboj se je končal s tehničnim knockoutom po 10. rundi.

Objavljeno
27. september 2009 10.28
Ti. Kr.
Ti. Kr.
Los Angeles - Ukrajinski boksar Vitalij Kličko je premagal deset let mlajšega tekmeca Christobala Arreolo in tako ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC. Dvoboj se je končal s tehničnim knockoutom po 10. rundi.


38-letni Kličko je dvoboj dobil presenetljivo lahko. Mnogi njegov današnji nastop opisujejo kot "mojstrovina". Arreolo se je boril predano in s srcem, a na koncu je bil Kličko premočan. Da bi lahko prišel bližje večjemu, močnejšemu in hitrejšemu boksarju bi Arreola potreboval boljšo tehniko nog in hitrejše gibanje rok.

 

Na začetku dvoboja je Arreola pokazal nekaj močnih udarcev, a jih je Kličko dobro prenesel. Kmalu se je dvoboj prevesil ponovnoma v prid Klička in udarci so bili za Arreolo premočni. Oči so mu začele zatekati, začel je krvaveti, tato je bila prekinitev dvoboja nujna.

 

"Ko sem mu povedal, da bom končal dvoboj, je bil jezen. Odločitev ni bila lahka, ampak to sem preprosto moral storiti," je povedal trener Arreole Henry Ramirez.

 

Sanje Arreole, da bi postal prvi svetovni prvak v težki kategoriji mehiškega rodu, se tako niso uresničile.

 

Današnji nastop 38-letnega Klička je tudi odgovor za vse, ki so dvomili o njegovi vrnitvi lani oktobra po upokojitvi.