Kobe Bryant ponovno vesoljsko

Kobe Bryant je postal šele četrti igralec v zgodovini NBA, ki je na treh zaporednih tekmah dosegel po vsaj 50 točk. Tokrat jih je Memphisu nasul kar 60. Zadnji Jezernik, ki mu je uspel podoben dosežek, je bil Elgin Baylor.

Objavljeno
23. marec 2007 11.30
Neverjetni Kobe Bryant
Memphis - Ameriški košarkarski zvezdnik Kobe Bryant je uprizoril še eno predstavo svojim navijačem. K zmagi Los Angeles Lakers v Memphisu (121:119) je prispeval kar 60 točk. Veliko bolj skromen je bil učinek slovenskega Jezernika Saše Vujačiča, ki je v 14 minutah zabeležil tri točke in skok. Na preostalih štirih tekmah večera so gledalci videli domač poraz New Yorka proti Portlandu (86:92), Chicagovo zmago proti Denverju (109:108), Houstonovo proti Detroitu (91:85) in Phoenixovo proti Sacramentu (118:100).

Kobe kot z drugega planeta

Kobe Bryant je postal šele četrti igralec v zgodovini NBA, ki je na treh zaporednih tekmah dosegel po vsaj 50 točk. Bryant je Memphisu tokrat nasul kar 60 točk. Iz igre je metal 20-37, proste mete pa 17-18. Zadnji Jezernik, ki mu je uspel podoben dosežek, je bil član Hiše slavnih Elgin Baylor leta 1962. Druga dva, ki sta prav tako dosegla po najmanj 50 točk na treh zaporednih tekmah v ligi NBA, sta še Michael Jordan in Wilt Chamberlain.

"Preprosto se počutim počaščenega, da sem se pridružil tako ugledni družbi. To je resnično zelo poseben občutek," je dejal Bryant, ki je četrtič v karieri zabil najmanj 60 točk, s čimer se je prav tako izenačil z Jordanom na drugem mestu večne lestvice. Rekord drži Chamberlain z 32 tekmami, na katerih je dosegel najmanj 60 točk.

Naveza Bryant-Odom zagotovoila zmago Jezernikom

Bryant, ki je 16. marca proti Portlandu vknjižil 65 točk, dva dni zatem pa proti Minnesoti 50, bo niz skušal nadaljevati že v soboto, ko se bodo Jezerniki pomerili z New Orleansom. Bryantu je tudi tokrat dodobra pomagal Lamar Odom, ki je tekmo končal z 20 točkami in 15 skoki. To je bilo dovolj, da sta Bryant in Odom izničila sicer odlični partiji Paua Gasola (35 točk, 15 skokov) in Mika Millerja (33 točk).

Yao Ming premagal Detroit

Vodilna ekipa centralne skupine Detroit je v Houstonu morala priznati premoč predvsem kitajskemu orjaku Yao Mingu, ki je dosegel 27 točk, ujel sedem odbitih žog, ob tem pa v zadnji minuti blokiral enega odločilnih metov. Tracy McGrady je k peti zaporedni zmagi Raket dodal 20 točk in osem podaj, na drugi strani pa je bil še najbolj razpoložen Antonio McDyess s 16 točkami. V Chicagu je bil mož odločitve Tyrus Thomas, ki je zadel odločilni met za zmago pičli dve desetinki sekunde pred koncem. Prvi strelec Chicaga je bil sicer Ben Gordon s 25 točkami, na drugi strani pa sta se pri Denverju izkazala Allen Iverson (31 točk) in Carmelo Anthony (28).

Stoudemire uprizoril izjemno predstavo

Phoenix, ki si je že zagotovil prvo mesto v pacifiški skupini, je brez težav premagal še Sacramento in je zanesljivo druga najboljša ekipa lige za Dallasom. Izjemno predstavo je uprizoril Amare Stoudemire, ki je zbral 33 točk in kar 21 skokov. Svoj delež je dodal tudi kanadski mojster Steve Nash s 17 točkami in 16 podajami. Kralji, ki so igrali brez Rona Artesta in so izgubili že osmič na zadnjih devetih tekmah, so imeli najučinkovitejšega moža v Mikeu Bibbyju (28 točk).