Kodro selektor BiH

Pri Nogometni zvezi BiH so se odločili, da bo nogometno reprezentanco vodil 40-letni Meho Kodro, nekdanji nogometaš mostarskega Veleža. Na čelu albanske reprezentance pa je pristal nizozemski nogometni strokovnjak Arie Haan.

Objavljeno
05. januar 2008 19.00
Arie Haan
Sarajevo/Tirana - Čeprav so napovedovali, da bo novi selektor nogometne reprezentance BiH tujec - glavni kandidat je bil še pred tednom dni Nemec Lothar Matthäus, je v prvih dneh novega leta prišlo do zasuka. Zahteve nekdanjega nemškega reprezentanta in tudi nekdanjega selektorja hrvaške reprezentance Zlatka Kranjčarja so bile za skromen proračun prevelike, tako da so se pri Nogometni zvezi BiH odločili za cenejšega, domačega strokovnjaka. V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo bo BiH tako vodil 40-letni Meho Kodro, nekdanji nogometaš mostarskega Veleža.

"Kodro je dobil soglasno podporo članov izvršnega odbora in vsi verjamemo, da bo reprezentanco uspešno vodil, uspešneje kot njegovi predhodniki," je dejal podpredsednik zveze Sulejman Čulaković.

Kodro, ki bo na selektorskem stolčku zamenjal Fuada Muzurovića, nima posebnih trenerskih izkušenj, saj je bil do zdaj le pomočnik trenerja pri Realu Sociedadu. Zato pa ima veliko več igralskih izkušenj, v svoji karieri je igral za Velež, Real Sociedad, Barcelono, Tenerife in Alaves.

Arie Haan novi selektor Albanije


Nizozemski nogometni strokovnjak Arie Haan je novi selektor albanske reprezentance. Oseminpetdesetletni Haan, ki je pred tem treniral tudi Kitajsko in Kamerun, po karieri nogometaša v nizozemskem prvenstvu pa si je nogometno znanje nabiral v nemški bundesligi, je z Albanijo podpisal dvoletno pogodbo, za svoje usluge pa bo prejel 150.000 evrov na leto. Haan je na selektorskem stolčku zamenjal Otta Barića, ki je po zapravljeni priložnosti, da Albance popelje na letošnje EP, odstopil s položaja.

"Od mene ne zahtevajte, da postanem svetovni prvak z Albanijo, saj bom drugače takoj zapustil mesto selektorja," je ob podpisu pogodbe dejal Haan, ki bo skušal Albanijo popeljati na SP 2010. Njegova reprezentanca je v kvalifikacijski skupini skupaj z Dansko, Madžarsko, Malto, Portugalsko in Švedsko.