Kojoti snedli tudi prvake

Le kdo bi si mislil, da bo Phoenix, ki mu je še pred kratkim grozil bankrot in selitev iz Arizone, po dveh tekmah sezone v NHL še nepremagan? Še več, nazadnje so »Kojoti« vzeli mero še prvakom iz Pittsburgha.

Objavljeno
08. oktober 2009 10.43
P. Z.
P. Z.
Pittsburgh - Phoenix, ki ga je tik pred začetkom sezone zapustil še trener Wayne Gretzky, še naprej preseneča. Potem ko je v gosteh premagal Kopitarjev Los Angeles s 6:3, je v »igluju« ugnal še branilce Stanleyjevega pokala iz Pittsburgha s 3:0.

Za »Kojote« sta z igralcem več zadela Ed Jovanovski in Petr Prucha, Ilja Brizgalov je ubranil 24 strelov, Radim Vrbata pa je ob koncu zatresel prazno mrežo. Zvezdniki, kot sta Sydney Crosby in Jevgenij Maljkin, nista imela orožja proti gostom, ki jih težave očitno samo motivirajo.

Kamen se je od srca odvalil tudi Vancouvru, ki je sezono začel z 0-3, čeprav je na vseh treh tekmah sprožil več strelov od tekmecev. Jezo je stresel nad Montrealom in zmagal kar s 7:1. Hendrik Sedin je dosegel dva gola in dve podaji. Med strelce so se pri gostiteljih vpisali še Ryan Kessler, Mason Raymond, Steve Bernier, Mikael Samuelsson in Alex Burrows. Častni zadetek za razglašene goste, ki so že po prvi tretjini zaostajali z 0:3, je dosegel Andrej Kosticin.

Pittsburgh Penguins : Phoenix Coyotes 0:3

Vancouver Canucks : Montreal Canadiens 7:1