Kokainski poljub pred sodiščem

Jutri se bo na arbitražnem sodišču za šport v Lozani zagovarjal francoski teniški zvezdnik Richard Gasquet, ki je bil zaradi uživanja kokaina suspendiran maja. Od sodne bo odvisna njegova nadaljnja teniška kariera.

Objavljeno
09. november 2009 14.57
Richard Gasquet
P. Z.
P. Z.
Lozana - Richard Gasquet, 23-letni nekdanji član prve deseterice na lestvici ATP, je bil marca med mastersom v Miamiju pozitiven na kokain, maja pa je bil suspendiran preden je odslužil dveinpolmesečno retroaktivno kazen.

Mednarodna teniška zveza (ITF) in Svetovna protidopinška agencija (WADA) sta zahtevala letno ali dveletno prepoved igranja, vendar mu je neodvisna komisija, ki jo je sklical ITF, dovolila, da je kariero nadaljeval julija. Odločitev je izvirala na Gasquetovem zagovoru, češ da je kokain v njegovo telo prišel zaradi poljuba mladega dekleta v nekem nočnem lokalu v Miamiju.

ITF in WADA sta sporočila, da se bosta pritožila pri CAS, ki ima zadnjo besedo v primerih, povezanih s športom. Gasquet, ki se je leta 2007 uvrstil v polfinale Wimbledona, je prejšnji teden v Baslu, kjer se je udeležil tamkajšnjega turnirja, povedal, da "natanko ve, kaj mu je storiti v torek."

V svojo obrambo bo znova poudaril, da se je s turnirja v Miamiju umaknil nekaj ur pred testiranjem, zato mu vnos kokaina ni mogel pomagati pri športnih dosežkih. CAS naj bi svojo odločitev sprejel v nekaj tednih. Gasquet je že končal sezono, ko je sporočil, da ne bo nastopil na mastersu v Parizu, ki se je začel danes.