Andy Schleck se ne gre več

Po poškodbi na letošnjem Touru in koncu sodelovanja z moštvom Trek Factory se je luksemburški kolesar odločil za upokojitev.

Objavljeno
09. oktober 2014 14.25
CYCLING-LUX-RETIRE-SCHLECK
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Luxembourg - Tekmovalno kolesarstvo je ostalo brez še enega zvezdniškega imena, saj se je pri 29 letih za »upokojitev« odločil tudi Luksemburžan Andy Schleck, zadnje štiri sezone član moštva Trek Factory. Mlajši iz slovite bratovske naveze (tudi pet let starejši Fränk si kruh služi pri istem moštvu) je nenadejano odločitev javno naznanil danes, kot razlog pa navedel načeto zdravje.

Letošnji Tour se za Schlecka ni dobro iztekel, saj je že na četrti etapi padel in pri tem utrpel natrgano križno vez in poškodbo kolenske kapice. Za nameček mu njegovo moštvo ni bilo več pripravljeno podaljšati pogodbe, zato se je Luksemburžan odločil, da kalvariji kar sam napravi konec.

V karieri je vpisal kar nekaj zelo odmevnih dosežkov, leta 2007 je bil najuspešnejši mladi tekmovalec na Giru, tri leta pozneje pa si je pokoril vso konkurenco na »francoski pentlji«, na kateri je bil še dvakrat drugi. Dvakrat je postal tudi državni prvak v vožnji na čas, enkrat pa na cestni preizkušnji, vse v majici moštva CSC.