Bauhausu je končno uspelo, De Gendt ostaja na vrhu

Mladi nemški šprinter Sunweba Phil Bauhaus je že celo sezono blizu vrha, v peti etapi Dauphineja pa mu je uspel veliki met.

Objavljeno
08. junij 2017 18.44
CYCLING-FRA-DAUPHINE
Nejc Grilc
Nejc Grilc

Macon - Po včerajšnjih pretresih v skupnem seštevku po dobri vožnji Richieja Porta na kronometru je bil danes v Franciji pred kolesarji veliko bolj miren dan. V ospredju so bili še enkrat več šprinterji, v skoraj povsem ravnem zadnjem kilometru pa so veliko vlogo odigrali tudi šprinterski vlaki.

Katjuša je tokrat svojo nalogo opravila zelo dobro in Alexandra Kristoffa pripeljala v zavetrju do zadnjih 300 metrov, a jih je presenetil mladi Phil Bauhaus, ki je po levi strani začel šprintati že prej in čestitati mu je s kislim nasmeškom morala cela karavana. Bauhaus se med šprintersko smetano še uveljavlja, letos je bil nekajkrat že blizu stopničk, po prvi zmagi na dirkah svetovne serije pa bo tudi Nemci samozavest močno narasla.

Za njim sta se uvrstila največja francoska upa Arnaud Demare in Bryan Coquard, ki bosta tudi čez slab mesec dni na Touru iskala etapne zmage, ki si jih francoski navijači v klasičnih šprintih že nekaj let želijo zaman. Družbo jima bo delal še nepredvidljivi in eksplozivni Nacer Bouhanni, ki je danes etapo končal na petem mestu, Kristoff je bil na koncu šele šesti.

Slovencev tudi tokrat ni bilo v ospredju, Grega Bole se je podredil Sonnyju Colbrelliju, a Italijan v povsem ravnih zaključkih svetovni smetani (še) ni kos. Jutri sledi podobna etapa, v soboto in nedeljo pa bo šlo na kriteriju Dauphine spet zares.