Bouwmanu tretja etapa, vodi De Gent

Na dirki kriterij Dauphine nastopajo trije Slovenci, ki jih tokrat ni bilo v ospredju.

Objavljeno
06. junij 2017 19.15
CYCLING-FRA-DAUPHINE
A. V.
A. V.
Lyon - Nizozemski kolesar Koen Bouwman (LottoNl-Jumbo) je zmagovalec 184 kilometrov dolge tretje etape dirke kriterij Dauphine. Drugo mesto je po ciljnem sprintu osvojil Litovec Evaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence KTM), tretji pa je bil Belgijec Frederik Backaert (Wanty - Groupe Gobert). Slovenci niso bili v ospredju.

Današnja etapa med krajema Le Chambon-sur-Lignon in Tullins ni premešala skupne razvrstitve, vsaj pri vrhu ne. Tam še vedno ostaja Belgijec Thomas De Gendt (Lotto Soudal), ki ima pred drugouvrščenim Francozom Axelom Domontom (AG2R La Mondiale) 48 sekund prednosti, tretji je Italijan Diego Ulissi (UAE Emirates), ki zaostaja minuto in tri sekunde.

Na dirki nastopajo trije Slovenci, ki jih tokrat ni bilo v ospredju. Za zmagovalcem je na 69. mestu v cilj prišel Jani Brajkovič (Bahrain Merida), ki je zaostal 11 sekund, Grega Bole (Bahrain Merida) je bil z enakim zaostankom 105., še tretji član te ekipe Borut Božič pa je z zaostankom minute končal na 139. mestu.

Skupno je od Slovencev najvišje Bole na 41. mestu (+1:09), 56. je Brajkovič (+2:19), 154. pa Božič (+18:21).

V sredo kolesarje na tej dirki čaka posamična vožnja na čas, v četrti etapi bodo morali premagati 23,5 kilometra med krajema La Tour-du-Pin in Bourgoin-Jallieu.