Cavendish se po bolezni vrača na »slovenski pentlji«

Britanski kolesarski as, član Dimension Date in eden najboljših šprinterjev zadnjih let, je na prisilnem počitku od marca.

Objavljeno
05. junij 2017 17.16
J. P.
J. P.

Ljubljana - Britanski kolesarski as Mark Cavendish, član moštva Dimension Data in eden najboljših šprinterjev zadnjih let, se bo po bolezni v tekmovalni pogon vrnil na prihajajoči dirki Po Sloveniji. Izkušeni Otočan, ki je nedavno dopolnil 32 let, je namreč na seznamu imen, ki jih je njegov delodajalec prijavil za nastop na »slovenski pentlji«. Nekdanji svetovni prvak na cestni preizkušnji (2011) ter zmagovalec 30 etap Toura in 15 Gira se vrača po hudi virusni bolezni, zaradi katere je bil prisiljen počivati od sredine marca.

Da se Cavendish vrača v Slovenijo, je potrdil tudi športni direktor Dimension Date Roger Hammond. Kot je ekipa objavila nedavno, se bo Britanec, ki je spomladi zbolel za mononukleozo, udeležil državnega prvenstva, vsi nastopi - vključno s slovenskim - pa so usmerjeni proti sloviti dirki Po Franciji, čeravno je njegova udeležba na njej še vprašljiva. Pravega odgovora na vprašanje, kdaj bo popolnoma zdrav, namreč ne ve nihče, virus Epstein-Barr, ki je vzrok bolezni, je namreč nepredvidljiv. Na »slovenski pentlji« je Mark že kolesaril, lani je odstopil drugi tekmovalni dan, etapne zmage pa še ni dosegel.