Colbrelli ostaja v Bahrain Meridi

Sonny Colbrelli si je z odličnimi rezultati v letošnji pomladi prislužil predčasno podaljšanje pogodbe z ekipo Bahrain Merida.

Objavljeno
06. junij 2017 16.04
Nejc Grilc
Nejc Grilc

Arabska ekipa Bahrain Merida, ki jo vodi Gorazd Štangelj, je že naredila prvo pomembno potezo pri kadrovanju za naslednjo sezono. Vodstvo ekipe je podaljšalo pogodbo s 27-letnim šprinterjem Sonnyjem Colbrellijem, ki je letos naredil velik korak naprej in se izkazal tudi v družbi najboljših šprinterjev.

Colbrelli je skorajda lastnoročno reševal slabšo pomlad novoustanovljene ekipe, ki je pogrešala rezultate Vincenza Nibalija. Italijanski šprinter se odlično znajde tudi na nekoliko težjih terenih, zato je bil eden glavnih igralcev na letošnjih ardenskih klasikah. Dobil je Brabantsko puščico, dirko Amstel Gold pa končal v deseterici. Zmagal je tudi v drugi etapi dirke Pariz Nica, po vrhunski pomladi pa si je prislužil podaljšanje pogodbe.

»Vesel sem, da smo rešili vprašanje o prihodnosti. Z ekipo se zelo zadovoljen, tako osebje kot sotekmovalci so izjemni ljudje, ki me motivirajo, da dam tudi na težkih dirkah vse od sebe,« je podpis pogodbe komentiral nekdanji kolesar ekipe Bardiani.

Velik delež pri njegovih uspehih imata tudi Borut Božič in Grega Bole, ki Colbrelliju pomagata na težjih dirkah, posebej Bole pa ga na večini dirk pripelje v položaj, v katerem se Italijan lahko bori za zmago. Tako bo očitno tudi v prihodnje, je pa športni direktor ekipe Gorazd Štangelj napovedal, da bo imel v drugi polovici tudi Bole veliko bolj proste roke v lovu na zmage, kar je zagotovo dobrodošla novica za Jeseničana.