Contador izpušča SP

Španski kolesar Alberto Contador se ne čuti sposobnega za dosego vidnejšega rezultata na SP, zato ga bo izpustil.

Objavljeno
10. september 2014 09.53
CYCLING-ESP-TOUR
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Madrid - Španskega kolesarja Alberta Contadorja, ki je tik pred skupno zmago na domači dirki po Španiji, ne bo na letošnjem svetovnem prvenstvu cestnih kolesarjev, čeprav bo to konec septembra potekalo v njegovi domovini. Trasa v Ponferradi na severovzhodu Španije 31-letniku ne ustreza, zato bo mesto v ekipi raje prepustil reprezentančnim kolegom.

»Letošnja cestna dirka na svetovnem prvenstvu mi nikakor ne ustreza in mislim, da bi se je morali udeležiti španski kolesarji, ki imajo več možnosti za vidnejši rezultat. Raje vidim, da moje mesto v reprezentanci zasede nekdo drug,« je dejal Contador, ki zmage na svetovnem prvenstvu še nima. Cestna preizkušnja bo na sporedu 28. septembra, kolesarje pa čaka 254 kilometrov dolga dirka, v kateri bodo morali opraviti štirinajst krogov po 18,2 kilometra.

Zmagovalec italijanskega Gira iz leta 2008 in dvakratni zmagovalec francoskega Toura (2007, 2009) bo danes na 191 kilometrov dolgi 17. etapi dirke po Španiji branil tudi vodstvo na Vuelti, kjer je tik pred svojo tretjo skupno zmago. Pred drugouvrščenim rojakom Alejandrom Valverdejem ima 1:36 minute prednosti, Britanec Chris Froome na tretjem mestu pa zaostaja še tri sekunde več.