Contador odpovedal nastop na SP

Španski kolesar Alberto Contador se ne bo udeležil septembrskega svetovnega prvenstva v Ponferradi.

Objavljeno
14. september 2014 09.38
APTOPIX Spain Vuelta Cycling
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Santiago de Compostela - Španski kolesar Alberto Contador, ki je bil s strani selektorja Javierja Mingueza izbran za septembrsko svetovno prvenstvo v Ponferradi, je zavrnil nastop na velikem tekmovanju.

Član ekipe Tinkoff-Saxo je svojo odločitev sporočil po včerajšnjem slavju v 20. etapi dirke Po Španiji, kjer ga le še današnji kronometer loči od tretje skupne zmage:

»Ne bom si premislil, odločil sem se in svojo odločitev sporočil tudi selektorju. Res je, da me je uvrstil v prvo ekipo, a to ničesar ne spremeni. Kolesarji, ki bodo nastopili na svetovnem prvenstvu, nosijo veliko odgovornost in Španija je favorit za eno od odličij. Vrnil sem se po poškodbi in za mano je res težka sezona. Težko mi je bilo na dirki po Franciji, ampak na ostalih dirkah sem lahko prikazal dobro formo. Na dirko Po Španiji sem prišel dobro pripravljen, nisem pa vedel ali se bom boril za deseterico, za stopničke ali celo končno zmago,« je dejal 31-letni kolesar, ki je na Vuelti slavil v letih 2008 in 2012.

Končni seznam devetih kolesarjev, ki bodo med 21. in 28. septembrom zastopali Španijo na svetovnem prvenstvu, bo znan v začetku prihodnjega tedna.