Fink: Domača naloga opravljena, čas je, da se predstavimo svetu

Prireditelji kolesarske dirke Po Sloveniji te dni predstavljajo še zadnje podrobnosti »slovenske pentlje«.

Objavljeno
12. junij 2017 18.10
J. P.
J. P.

Celje - Prireditelji kolesarske dirke Po Sloveniji te dni predstavljajo podrobnosti »slovenske pentlje«, ki bo letos prvič potekala pred kamerami Eurosporta. V Celju, kjer bo štart odločilne tretje etape, so pojasnili še zadnje aktivnosti, preden pozornost ukradejo kolesarji. »Prireditelji smo domačo nalogo opravili, predstavniki Eurosporta so bili minuli teden v Sloveniji. Vsi vedo, kje je Celje, kdo so Celjski grofje, kje je štart, kje grad, vsi so spoznali žalsko fontano piva, vsi vedo, s čim se ukvarjajo v Zrečah, Slovenskih Konjicah. Čas je, da se predstavimo svetu, na roko nam bo šlo tudi vreme, napoved je ugodna,« je STA povzela besede direktorja preizkušnje Bogdana Finka.

»Projekt želimo plasirati drugače in Slovenijo predstaviti tudi po nešportnem delu. Pri nas imamo najstarejše, 5200 let staro kolo, ki so ga našli na Barju. Prvi trije bodo dobili njegove replike, to je lepa zgodba, da promoviramo ta del naše zgodovine in privabimo tudi ljudi, ki niso neporedno povezani s športom,« je dodal Fink. Med pomembnimi novostmi je zelena majica za vodilnega udeleženca, povezana s sloganom »Boj za zeleno«, ki se neposredno nanaša na kolesarsko borbo za majico vodilnega v skupni razvrstitvi, posredno pa na zavezo Slovenije in njenega turizma k trajnostnemu razvoju.

»Slogan je za nas izjemno pomemben, saj ne pomeni le boja za zeleno majico, temveč simbolizira nujnost ukrepanja, zavarovanje planeta, kar je skladno z našo filozofijo trajnostnega turizma,« je pojasnila direktorica Slovenske turistične agencije Maja Pak in poudarila dobro sodelovanje s partnerji in turističnimi destinacijami, pa tudi drugimi podjetji in pokrovitelji, s katerimi so skupaj zbrali 300.000 evrov in zagotovili prenos na Eurosportu: »To je priložnost za povečanje prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot pomembne turistične, gospodarske in športne destinacije.«