Gerrans najboljši v Montrealu

Avtralec Simon Gerrans je slavil na enodnevni dirki v Montrealu, Jan Polanc je bil drugi v razvrstitvi gorskih ciljev.

Objavljeno
15. september 2014 15.08
UCI World Tour Montreal Cycling
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Montreal - Avstralski kolesar Simon Gerrans (Orica) je zmagal na VN Montreala in s tem postal prvi kolesar, ki je v istem letu osvojil zmago na obeh kanadskih enodnevnih kolesarskih dirkah, saj je pred tem slavil tudi na VN Quebeca.

Gerrans je 205,7-kilometrsko preizkušnjo v Montrealu končal v času 5:24:27, na oder za zmagovalce pa sta se uvrstila še Portugalec Rui Alberto Faria Da Costa (Lampre-Merida) in Francoz Tony Gallopin (Lotto-Belisol), ki sta ciljno črto prečkala v času zmagovalca.

Med Slovenci je bil najvišje Simon Špilak (Katjuša) na 27. mestu (+0:07), medtem ko se je Jan Polanc (Lampre-Merida) izkazal z drugim mestom v seštevku gorskih ciljev, dirko pa je končal na 55. mestu (+1:32). Matej Mohorič (Cannondale) je bil 62. (+2:!4), Janez Brajkovič (Astana) 63. (+2:14), Borut Božič (Astana) pa 91. (+ 4,39).

Potek dirke

Udeleženci enodnevne dirke so morali v Montrealu prevoziti 17 krogov po 12,1 kilometra. Jan Polanc je bil že na prvem vzponu del ubežne skupine, v kateri sta bila sprva še Francoz Arnold Jeannesson (FDJ) in Belgijec Louis Vervaeke (Lotto-Belisol), kasneje pa se jim je pridružil še Ryan Roth (Canada).

Četverica si je po nekaj krogih zgradila prednost enajstih minut, nato pa so začeli iz kroga v krog izgubljati svojo prenost. 11 minut. Prva sta odpadla Roth in Jeannesson, vztrajala pa sta še Polanc in Vervaeke, ki pa je imel nekoliko več moči in je na koncu osvojil prvo mesto v seštevku gorskih ciljev.

O zmagovalcu je odločal ciljni šprint, v katerem je imel največ moči Simon Gerrans.