Gilbert zaradi težav z ledvicami ob Giro

Prekaljeni belgijski kolesar, zmagovalec nedeljske dirke Amstel Gold Race, bo prisiljen počivati vsaj dva tedna.

Objavljeno
18. april 2017 20.28
CYCLISM-BEL
J. P.
J. P.

Bruselj - Belgijski kolesar moštva QuickStep-Floors Philippe Gilbert, ki je dan po nedeljski zmagi na ardenski klasiki svetovne serije, preizkušnji Amstel Gold Race, zaradi težav z ledvicami pristal v bolnišnici, bo moral prisilno počivati najmanj dva tedna, kar pomeni, da bo moral izpustiti tudi prvo od glavnih večetapnih dirk sezone, sloviti Giro, ki se bo začel 5. maja.

Potem ko je moral prekaljeni 34-letnik zaradi bolečin v ledvicah, ki jih je utrpel pri padcu na nedeljski preizkušnji svetovne serije, v bolnišnico, so ga po 48 urah že odpustili v domačo oskrbo, a so podrobnejše preiskave pokazale, da potrebuje nekaj tekmovalnega premora, med katerim bo manjkal tudi na klasikah Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege.

»Zame je to precejšen udarec. Giro je čudovita dirka, na kateri sem velikokrat res užival, toda tovrstne poškodbe niso nedolžne. Ne bi rad prehiteval stvari, zato bom upošteval zdravniške nasvete in preventivno nekoliko počakal. Vseeno pa imam motivov za nadaljevanje sezone še dovolj,« je s cmokom v grlu pojasnil Belgijec, letos tudi že zmagovalec preizkušenj Po Flandriji in De Panne-Koksijde.