Jumbo bo povečal vložek v Rogličevo ekipo

Ekipa LottoNL-Jumbo ima v novi sezoni že pet zmag, za to je najbolj zaslužen sprinter Dylan Groenewegen.

Objavljeno
01. marec 2018 14.42
reut*Roglič CYCLING-FRANCE
A. V., STA
A. V., STA
Amsterdam - Nizozemska kolesarska ekipa LottoNL Jumbo je hitro rešila težavo, ki je nastala, ko je včeraj nizozemska državna loterija sporočila, da v naslednji sezoni ne bo več glavni sponzor ekipe. Ta je hitro odgovorila s podpisom petletne pogodbe z verigo supermarketov Jumbo, ki je s kolesarji že sodelovala, zdaj pa bo povečala svoj vložek.

S tem bo postala glavni sponzor, a ne samo kolesarjev, med katerimi je tudi slovenski as Primož Roglič, ampak tudi ekipe v hitrostnem drsanju, ki nosi isto ime. Lastnik ekipe je sicer podjetje za proizvodnjo dežnikov Team Oranje.

"Jumbo nam zagotavlja, da bomo lahko dolgoročno razvijali strategijo dela z našimi kolesarji. Skupaj z njim bomo ustvarjali nekaj fantastičnega, verjamem, da bomo zdaj tudi lažje zadržali naše najboljše kolesarje," je dejal Richard Plugge, direktor ekipe, naslednice Rabobanka, ki so jo pod imenom Kwantum-Decosol ustanovili leta 1984.

Ekipa LottoNL-Jumbo ima v novi sezoni že pet zmag, za to je najbolj zaslužen sprinter Dylan Groenewegen. Kot pravijo pri Jumbu letos želijo še izboljšati odlično sezono 2017, v kateri so zabeležili številne uspehe, dobili dve etapi na Touru, eno izmed njih prav Roglič.