Jure Žabjek cilja na prestižno škotsko dirko, začenja tudi Ergaver

Ekipa Unior Tools Team se odpravlja v Fort William na tekmo svetovnega pokala v spustu, Jure Žabjek največje orožje Slovenije.

Objavljeno
02. junij 2017 16.18
N. Gr.
N. Gr.

Fort William - Škotska preizkušnja velja za eno najbolj atraktivnih in najbolj prestižnih v svetovnem pokalu gorskega kolesarstva, v ospredju bodo kolesarji, ki nastopajo v spustu. S polno zasedbo na Škotsko odhaja tudi slovenski Unior Tools Team, najmočnejši orožji bosta Francoz Rudy Cabirou in Jure Žabjek.

Cabirou je v ekipo prišel pred letošnjo sezono in trenutno v svetovnem pokalu zaseda 19. mesto, daleč za njim ni niti najboljši Slovenec Jure Žabjek, ki je letos že dobil dve dirki za evropski pokal. Na evropskem prvenstvu se mu na kratki in zelo ravni progi ni izšlo, na Škotskem pa bo lovil nove točke za svetovni pokal. Barve slovenske ekipe bosta branila tudi Žiga Pandur in Valižan Taylor Vernon. 

Ob dirki v spustu bo v soboto na sporedu tudi dirka za svetovno serijo ProTour v 4krosu, kjer je lani naslov svetovnega prvaka presenetljivo osvojil Mitja Ergaver. Prestižno tekmovanje so pred sezono uvedli, da bi povzdignili ugled discipline, v kateri bo poleg Ergaverja slovenske barve zastopal še Kevin Berginc.