Kravos zmagovalec maratona Franja (FOTO)

Član Tuš Teama je v cilj 156-kilometrske kolesarske dirke prišel s samostojno vožnjo s Kladij do Ljubljane.

Objavljeno
11. junij 2017 13.54
Posodobljeno
11. junij 2017 13.54
KOLESARSTVO - Maraton Franja
Ba. Pa., J. P.
Ba. Pa., J. P.

Ljubljana - Matej Kravos je zmagovalec velikega maratona Franja. Član Tuš Teama je v cilj 156-kilometrske kolesarske dirke prišel s samostojno vožnjo s Kladij do Ljubljane. Mali Maraton, dolg 97 kilometrov, se je razpletel po željah Matica Plaznika. Med ženskami je bila na večji razdalji najhitrejša Laura Šimenc, na krajši progi pa Danijela Svetik, poroča STA.

Že 36. izvedba tridnevnega kolesarskega rekreativno-tekmovalnega praznika je za konec ponudila piko na »i«, mali in veliki maraton, na katerem sta bila na štartu tudi Jan Polanc in Luka Mezgec, oba že tudi slovenska junaka na slovitem Giru. Iz ljubljanskega nakupovalnega središča BTC City se je danes na pot pognalo 2750 kolesarjev, 1320 na daljši in 1430 na krajši razdalji.

Dirka se je hitro razvnela, v beg je šla sedmerica, prvi je na Kladje prisopihal Primož Porenta, že na spustu pa se je povsem v ospredje prebil Kravos, ki se ni več oziral nazaj, temveč je do cilja kolesaril v samostojni vožnji. Za njim sta ciljno črto prečkala Italijana Alfonso d'Errico in Manuel Fedele, za njima pa sta končala Slovenca Gregor Sikošek in Matic Strgar