Kump nič več ob »napornem in nervoznem« Contadorju

Slovenski kolesar Marko Kump se je iz moštva Tinkoff Saxo vrnil v novomeško Adrio Mobil.

Objavljeno
07. oktober 2014 19.51
ace_kump
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Novo mesto - Potem ko je slovenski kolesar Marko Kump zadnji dve leti vozil za ekipo Tinkoff Saxo in tam trdo delal za španskega zvezdnika Alberta Contadorja, se je zdaj vrnil domov, v novomeško Adrio Mobil. Za povratek v domači klub se je odločil, ker mu v eni najboljših ekip na svetu niso podaljšali pogodbe.

»Spoznal sem, da nastopanje v tako veliki ekipi ni zame. Poleg kvalitete se moraš sprijazniti z načinom življenja profesionalca. Jaz se nisem. Dirke, potovanja, priprave so si sledile iz dneva v dan. Počitka skoraj da ni bilo. Ko se mi je rodil otrok je bilo vse še težje. Pred leti sem se v Adrii počutil odlično in vem, da je to ekipa zame. Želim si več miru in bolj umirjeno življenje ter želim si preživeti več časa z sinom. V tako dobri ekipi, kot je Tinkoff Saxo, se je težko dokazati, ker je vedno v ekipi nekaj kolesarjev, ki so boljši. Nekajkrat sem bil med prvo deseterico. Največji uspeh letos je bilo tretje mesto na dirki Criterium International HC cat,« je za spletno stran Novomeščanov povedal Kump.

V zdaj že bivši ekipi je Kump sodeloval s španskim asom Contadorjem in izpostavil, da je Španec velik profesionalec, čeprav zna bitit tudi zelo naporen in nevozen. »Ga občudujem. Ves dan je zaseden tako na pripravah kot na dirkah. Z njim je vedno njegov piar in kar naprej ima obveznosti. Sicer je neverjetno motiviran in od ekipe zahteva veliko. Včasih je kar malo naporen in nervozen, ker hoče imeti stoodstotno podporo. Po dirki zelo ceni delo pomočnikov in to tudi na glas pove. Neverjetno je, kako je borben in motiviran. Zanj ni izgubljene dirke. Bori se do konca čeprav vsi vemo, da je dirka izgubljena.«

Adria Mobil bo s Kumpom imela najmočnejšo ekipo doslej. Novomeščani so tako že sestavili okostje ekipe za naslednjo tekmovalno sezono. Pred dnevi so pogodbe podaljšali Kristjan Fajt, Primož Roglič, Klemen Štimulak in Radoslav Rogina.

»Krvavo smo potrebovali kolesarja, kot je Kump. Manjkal nam je sprinter in sedaj je ekipa popolna. Vsi v klubu vemo, kakšnega kolesarja smo dobili in če bo motiviran, kot ga poznamo, lahko rečem, da imamo sanjsko ekipo. Vsi kolesarji so ga veseli in so ga lepo sprejeli«, je za klubsko spletno stran dejal trener Boštjan Mervar.