Kump za Lampre že v Avstraliji

Slovenski kolesar Marko Kump bo pri svojem novem moštvu Lampre-Meridi debitiral že na prvi dirki svetovne serije sezone 2016.

Objavljeno
03. december 2015 16.10
Kolesarstvo
G. L.
G. L.

Ljubljana - Nekdanji kolesar novomeške Adrie Mobil Marko Kump bo v dresu nove ekipe, italijanske Lampre-Meride, debitiral že na prvi dirki svetovne serije sezone 2016 v Avstraliji, poroča italijanski časnik Gazzetta dello Sport. Kump bo edini od četverice Slovencev pri Lampreju.

Sedemindvajsetletni Dolenjec si je prestop v svetovno serijo izboril s sijajno lansko sezono, v kateri je nanizal kar 18 zmag v domači ekipi Adria. Pred letošnjo sezono se je v slovitem italijanskem moštvu pridružil Janu Polancu in Luki Piberniku, kot četrti Slovenec pa se je v Lampre iz moštva Cannondale-Garmin preselil še Matej Mohorič.

Pri slovensko obarvanem Lampreju bosta poleg Kumpa na celini tam spodaj debitirala tudi Južnoafričan Louis Meintjes in Italijan Federico Zurlo. Poleg omenjene trojice šesterico sestavljajo še Italijana Diego Ulissi in Manuele Mori ter Etiopijec Tsagbu Grmay.

Eno mesto za uvodno dirko svetovne serije pri Lampreju, ki je s pripravami na novo sezono pričel v ponedeljek, za zdaj ostaja prosto. Pravila dirk svetovne serije namreč dovoljujejo sedemčlanske ekipe.