Lampre, Cannondale in Katjuša še brez licence svetovne serije

UCI je objavila seznam ekip z licencami za svetovno in kontinentalno serijo. V prvi sta med Slovenci zaenkrat le Mezgec in Roglič.

Objavljeno
13. november 2015 13.51
iza-mezgec
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Montreux - Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je razkrila del ekip, ki bodo v sezoni 2016 dirkale z licencami svetovne in kontinentalne serije.

Licenco svetovne serije ima zaenkrat enajst moštev, to so Orica GreenEdge Luke Mezgeca, LottoNL-Jumbo Primoža Rogliča, AG2R, BMC, FDJ, IAM Cycling, Movistar, Giant Alpecin, Sky, Trek in Astana, ki je v letošnji sezoni zaradi dopinških prekrškov ogrozila svoj status, a ji je UCI vseeno potrdila licenco. Poleg njih se za vstop v svetovno serijo poteguje še sedem ekip, ki je na novo oddalo dokumentacijo.

Med 17 ekipami s kontinentalno licenco so Cofidis Boruta Božiča in UnitedHealthcare Janeza Brajkoviča, brez nje je ostal poljski CCC Sprandi Polkowice, kjer je letos vozil Grega Bole, ki pa ga v prihodnjem letu tam ne bo več - najverjetneje bo okrepil Nippo-Vini Fantini, ki je dobil kontinentalno licenco.

Licenčna komisija bo preostale ekipe obravnavala v novembru in decembru. Med njimi na odločitev čakajo še Lampre-Merida, kjer bodo v 2016 kolesarili Jan Polanc, Luka Pibernik, Matej Mohorič in Marko Kump, Cannondale-Garmin Kristijana Korena in Katjuša najboljšega Slovenca Simona Špilaka.