Lance Armstrong prečrtal Flandrijo

Ob robu nedeljske pomladne kolesarske klasike bi moral sodelovati kot govorec na poslovni akademiji.

Objavljeno
28. marec 2018 17.25
reu CYCLING-ARMSTRONG/
J. P.
J. P.

Brugge - Padli ameriški kolesarski bog Lance Armstrong, ki so mu zaradi dopinške zlorabe odvzeli sedem zmag s slovitega francoskega Toura, je, kot navedbe tujih medijev povzema STA, preklical udeležbo na dirki po Flandriji. Kot je 46-letnik obelodanil na družbenih omrežjih, so takšni odločitvi botrovale »družinske obveznosti«.

Namesto njega selektor

Armstrong, ki je ostal doma v Austinu, bi moral ob robu nedeljske pomladne klasike sodelovati kot govorec na poslovni akademiji, na kateri bo po novem izpraznjeno mesto zasedel belgijski nogometni selektor Roberto Martinez. Američanova udeležba je sicer že lep čas burila duhove predvsem v kolesarskem svetu.

Lance maja spet na sodišču

Obisk flandrijske klasike je tako odpovedal tudi prvi mož Mednarodne kolesarske zveze (UCI) David Lappartient. »Pri UCI podpiramo čist šport, Lance pa zagotovo ni simbol tega,« je pojasnil francoski funkcionar. Od maja naprej bo Armstrong več časa prebil tudi na sodišču v Washingtonu in se zagovarjal, ali je s svojim preteklim početjem denarno oškodoval pokrovitelja tedanjega moštva US Postal.