Luka Mezgec dobil prvo etapo v Pekingu

Slovenski kolesar Luka Mezgec spet blesti v Pekingu. Lani je tam zmagal v zadnji etapi, letos pa že v uvodni.

Objavljeno
10. oktober 2014 13.15
afp*Mezgec GIRO
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Peking - Tam, kjer je lani končal, se je letos odločil nadaljevati. Po lanski zmagi na zadnji etapi kolesarske dirke Po Pekingu, ki je bila tudi njegova prva v svetovni seriji (WT), je slovenski kolesar Luka Mezgec dobil tudi prvo preizkušnjo letošnje pekinške pentlje.

Kolesar moštva Giant Shimano je v cilj 167 km dolge etape (Chong Li - Zhangjiakou) prišel pred Avstralcem Calebom Ewanom (Orica-GreenEdge) in Američanom Tylerjem Farrarjem (Garmin-Sharp). Mezgec se je tako tudi povzpel na prvo mesto v skupni razvrstitvi dirke, ki bo trajala do torka, in ima štiri sekunde prednosti pred Ewanom.

»Danes sem trpel, saj je bila trasa zelo razgibana, ob tem pa smo precej časa kolesarili na visoki nadmorski višini. Naša ekipa je bila vseeno močna in mi pomagala, ko je bilo hudo. Do zaključnih kilometrov etape me je pripeljala relativno svežega. Res je čudovito spet zmagati tukaj v Pekingu in upamo, da se bo tako nadaljevalo. Težko pa bo braniti majico skupno vodilnega,« je po etapi povedal Mezgec, ki je sicer dosegel svojo šesto letošnjo zmago.

Na dirki slovenske barve zastopa še Jan Polanc (Lampre), ki ga tokrat ni bilo v ospredju. V soboto kolesarje čaka 147,5 km dolga etapa med Chong Lijem in Yanqingom.