Michele Scarponi podlegel poškodbam

Tragično: italijanski kolesar, nekdanji zmagovalec Gira, je treniral v bližini doma v Filottranu, ko je vanj trčil kombi.

Objavljeno
22. april 2017 13.56
FILES-CYCLING-ITA-SCARPONI
J. P.
J. P.

Rim - Kolesarski svet žaluje za uspešnim italijanskim tekmovalcem Michelejem Scarponijem, ki je - kot so sporočili iz njegovega delodajalca Astane - danes podlegel poškodbam, ki jih je utrpel v prometni nesreči. Izkušeni 37-letnik se je še včeraj v pripravah na »italijansko pentljo« udeležil pete etape dirke Po Alpah in zasedel šesto mesto, skupno je končal kot četrti, danes pa ga je med vožnjo za trening v bližini doma v Filottranu zbil kombi. »Izgubili smo izjemnega šampiona in posebnega človeka, nasmejanega v sleherni situaciji. V težkih trenutkih žalosti in bolečine smo v mislih z njegovimi svojci,« so zapisali pri Astani. 

Čeprav so se na kraju nesreče hitro znašli reševalci, je bilo kljub takojšnji premoči zanj že prepozno. Scarponi je največji uspeh v bogati in dolgi karieri vpisal leta 2011 z zmago na slovitem Giru, do katere pa se je dokopal naknadno in za zeleno mizo, potem ko so jo zaradi dopinškega prekrška odvzeli sicer najhitrejšemu Špancu Albertu Contadorju. V letošnji sezoni je vpisal eno zmago - v uvodni etapi preizkušnje Po Alpah, sicer pa je bil leta 2009 za konkurenco prehiter na dirkah Po Trentinu in od Tirenskega do Jadranskega morja, dve leti pozneje pa še Po Kataloniji.