Mohorič ostaja pri Cannondalu

Drugi slovenski kolesar, ki v tej sezoni brani barve italijanskega moštva, Kristjan Koren, se o prihodnosti še ni razjasnil.

Objavljeno
15. september 2014 22.56
kolesarstvo Kranj
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Montreal - Eden najobetavnejših slovenskih kolesarjev Matej Mohorič ima tekmovalno prihodnost pokrito še za eno sezono. Po koncu letošnjega leta bi mu namreč potekla pogodba z moštvom Cannondale, a je z dosedanjim klubom našel skupni jezik in zvestobo s svojim prvim profesionalnim delodajalcem podaljšal še za eno leto. Tako bo komaj 19-letni svetovni prvak med mlajšimi člani tudi v sezoni 2015 branil barve ameriške zasedbe, ki se ji sicer obeta kar nekaj sprememb, pa tudi sodelovanje z Garminom.

»Zdaj je vse jasno. Z ekipo, pri kateri sem si kruh služil že doslej, ostajam tudi v prihodnjem letu. Vodilni so mi ponudili novo pogodbo in z veseljem sem jo podpisal,« je pred štartom preizkušnje v Montrealu dejal nadebudni Gorenjec, ki se je letos v Cannondalu med drugim kalil ob boku Ivana Bassa, Petra Sagana (seli se k Tinkoff-Saxoju) in Damiana Carusa, ni pa bil edini slovenski kolesar v zasedbi, družbo mu je namreč delal še Kristjan Koren. Ta se zaenkrat še ni odločil, ali bo sprejel novo ponudbo ekipe.

Giro se vrača v Pantanijevo Madonno

Prireditelji druge največje večetapne dirke na svetu, italijanskega Gira, so sporočili, da bo prihodnje leto trasa preizkušnje spet vsebovala etapni cilj v znanem zimskošportnem središču Madonni di Campiglio. Zahteven vzpon je bil prvič in zadnjič (doslej) del dirke davnega leta 1999, ko je s tekmeci - zadnjič v karieri na Giru - opravil pokojni Marco Pantani. Prihajajoči izziv bo še zahtevnejši, saj bodo cilj postavili še višje kot pred desetletjem in pol. Etapa bo dolga 165 kilometrov, skupne višinske razlike pa bo 3900 metrov.