Moscon zaradi rasistične žaljivke na prisilni počitek

Italijanski kolesar, član moštva Sky, si je v tretji etapi nedavne dirke Po Romandiji sposodil temnopoltega Kevina Rezo.

Objavljeno
02. maj 2017 11.57
afp/TOPSHOTS-CYCLING-WORLD-ROAD-MEN-ELITE-TIMETRIAL
J. P.
J. P.

London - Italijanski kolesar Gianni Moscon, član moštva Sky in lani drugouvrščeni med mladimi tekmovalci na »slovenski pentlji«, mora na krajši prisilni počitek, saj ga je njegov delodajalec zaradi neprimernega obnašanja na nedavni švicarski preizkušnji Po Romandiji suspendiral za šest tednov. Incident se je zgodil na tretji etapi s štartom in ciljem v Payernu, ko je z rasistično opazko žalil temnopoltega tekmovalca FDJ Kevina Rezo.

»Klub je obravnaval disciplinski prekršek kolesarja in odločil, da ga uradno opozori in mu izreče šesttedensko prepoved nastopanja, udeležiti se mora tudi ustreznega tečaja,« je Sky v odzivu na Mosconovo neprimerno vedenje utemeljil izrečene sankcije. V moštvu so še dodali, da se je Italijan, ki je pred dnevi dopolnil 23 let in je doslej v karieri zbral šest zmag, zavedel svoje napake in se po etapi tekmecu že opravičil, in javno izpostavili, da so prekrškarja opozorili, da mu bodo ob morebitni ponovitvi tovrstnega ekscesa pokazali rdeč karton in prekinili pogodbo z njim.