Mugerli bo kariero nadaljeval v Azerbajdžanu

Slovenski kolesar Matej Mugerli se iz Adria Mobila seli v moštvo Synergy Baku Cycling Project.

Objavljeno
17. oktober 2014 10.59
KOLESARSTVO - Državno prvenstvo
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Novo mesto - Iz slovenskega kolesarskega kluba Adria Mobil so sporočili, da jih je zapustil eden izmed njihovih najboljših članov Matej Mugerli, ki bo kariero nadaljeval v azerbajdžanskem moštvu Synergy Baku Cycling Project.

33-letni Mugerli je za novomeško Adrio kolesaril od leta 2011 in v tem času zabeležil deset zmag, med drugim si je letošnjega junija v Gabru priboril naslov državnega prvaka.

»Zahvaljujem se upravi KK Adria Mobil za podporo zadnja tri leta. Klub je organiziran na visoki ravni, v njem sem se vsa leta počutil odlično. Preživel sem lepo obdobje v moji karieri, ki ga ne bom nikoli pozabil. Ponudbo iz Bakuja sem sprejel, ker sem si želel novega izziva. Glede na to, da bomo v ekipi le štirje tujci, si štejem v čast, da so izbrali mene. Moja naloga bo predvsem naučiti domače kolesarje, kako se dirka in jim pomagati do večjega napredka. Še enkrat bi se rad zahvalil sotekmovalcem, spremljevalcem, trenerju, upravi in vsem navijačem za podporo. Adrii Mobil želim uspešno sezono 2015,« je pred odhodom povedal Mugerli.

Mervar: Razhajamo se kot prijatelji

»Spoštujem njegovo odločitev. Razhajamo se kot prijatelji, med nami ni nobenih zamer. Vsak kolesar sam odloča o svoji karieri. Matej je vrhunski kolesar, hvaležen se mu za vse, kar je naredil za nas. Vem, da bo uspešen tudi v prihodnje,« je dejal trener Adrie Boštjan Mervar.