Na dirko po Sloveniji prihaja zveneče poljsko ime

Organizatorji dirke po Sloveniji že prejemajo sestave ekip, Bora Hansgrohe prihaja v Slovenijo tudi z Rafalom Majko.

Objavljeno
24. maj 2017 11.17
SPO-CYC-AMGEN-TOUR-OF-CALIFORNIA---STAGE-5-MEN'S:-ONTARIO-TO-MT.
Nejc Grilc
Nejc Grilc

Novo mesto - Na predstavitveni konferenci letošnje slovenske pentlje organizatorji še niso želeli govoriti o imenih, so pa zagotovili, da bo več znanega med tretjim tednom Gira. Prva ekipa je svojo zasedbo že prijavila, nemška Bora Hansgrohe bo v Slovenijo pripeljala pisano, a zelo močno osmerico.

Izstopata predvsem dva. Prihaja Sam Bennett, ki se je do nedavnega na Giru boril za sam vrh v šprintih, ob njem bo tudi Rüdiger Selig, njegov glavni pomočnik in tudi sam zelo dober šprinter. Irec bo nevaren v hitrih etapah in bo Marku Kumpu, če bo ekipa dolenjski puščici nastop odobrila, eden glavnih konkurentov na zadnji etapi s ciljem v Novem mestu. 

Prihaja pa tudi Poljak Rafal Majka, v zadnjih letih eden najboljših hribolazcev na svetu, pomočnik Albertu Contadorju in nenazadnje nosilec pikčaste majice z lanske dirke po Franciji. Majka se počasi vrača v pravo tekmovalno formo, na dirki po Kaliforniji je v skupnem seštevku zaostal le za Georgeom Bennettom, na slovenski pentlji pa bo eden glavnih kandidatov za novo zeleno majico najboljšega na dirki. 

Med preostalimi kolesarji nemške ekipe, za katero kolesari tudi Peter Sagan, velja izpostaviti še dobrega hribolazca Leopolda Königa in Mattea Pelucchija, ki je specialist za hitre zaključke srednje težkih etap, kakršnih na dirki po Sloveniji ne manjka. Bora Hansgrohe bo slovensko dirko počastila z zelo dobro in priznano zasedbo, manjka le svetovni prvak.

Zasedba ekipe sicer še ni dokončna, ekipe imajo pravico spreminjati seznam prijavljenih do 72 ur pred štartom dirke. Do sprememb bi verjetno prišlo le, če bi kdo od kolesarjev zbolel ali se poškodoval in bi morala Bora na novo razporediti moči med celo vrsto dirk, ki so v obdobju dirke po Sloveniji na sporedu. 

Ekipa Bora Hansgrohe na dirki po Sloveniji:

1. Rafal Majka (Pol)

2. Erik Baška (Svk)

3. Leopold König (Češ)

4. Sam Bennett (Irs)

5. Gregor Mühlberger (Avs)

6. Matteo Pelucchi (Ita)

7. Rüdiger Selig (Nem)

8. Aleksejs Saramotinš (Lat)