Na prizorišču predlanske Rogličeve zmage obetaven štart Korošca

Na kolesarski dirki Po Azerbajdžanu med udeleženci tudi trije Slovenci, člani avstrijskega moštva Amplatz-BMC.

Objavljeno
04. maj 2017 12.20
suhadolnik franja
J. P.
J. P.

Baku - Kolesarska dirka Po Azerbajdžanu, včeraj se je s 148,6 kilometra dolgo uvodno etapo med Bakujem in Sumgajitom začela njena šesta izvedba, je slovenskim tekmovalcem v zgodovini že prinašala precej uspeha. Tako si je predlani vso konkurenco podvrgel Primož Roglič, končno tretje mesto pa je zasedel Matej Mugerli, ki je tudi letos med udeleženci kot eden do treh Slovencev, članov avstrijskega moštva Amplatz-BMC.

Včeraj je na 24. mestu ciljno črto prečkal v glavnini v času zmagovalca, enako kot Andi Bajc, ki je le za las zaostal za petdeseterico, naš najboljši - sedmi - pa je bil 23-letni nekdanji član Radenske Rok Korošec, ki je letos že opravil s konkurenco v začetku marca na preizkušnji v Umagu, kar je bila za dvakrat zapovrstjo šestouvrščenega z državnega prvenstva v kronometru druga zmaga v karieri, po lanski na zadnji etapi poletne dirke Po Madžarski.

Včeraj je imel sicer v ciljnem šprintu najmočnejše noge njegov estonski vrstnik Mihkel Räim, član moštva Israel Cycling Academy, ki je zmagal v skupni ravrstitvi ravno na lanski madžarski preizkušnji. Danes čaka udeležence v Azerbajdžanu prvi gorski izziv - druga etapa (od petih) na 186,5 kilometra dolgi progi med Bakujem in Ismajilijem, na kateri je bil predlani za vse prehiter Roglič, ki je s tem tudi oblekel majico vodilnega in je do konca ni več slekel. 

IZIDI PRVE ETAPE

1. Mihkel Räim (Est, Israel Academy) 3;04:11
2. Emils Liepinš (Lat, Rietumu Banka)
3. Pier Paolo de Negri (Ita, Nippo-Vini Fantini)
4. Andrij Kulik (Ukr, Kolss)
5. Edwin Avila (Kol, Illuminate)
7. Rok Korošec (Slo, Amplatz-BMC)
24. Matej Mugerli (Slo, Amplatz-BMC)
51. Andi Bajc (Slo, Amplatz-BMC) - vsi v času zmagovalca