Na slovenskem touru tudi Visconti?

Italijanski kolesar, član Bahraina Meride, bo zaradi poškodbe tetive z zadnjih etap Gira izpustil načrtovano dirko Po Švici.

Objavljeno
02. junij 2017 14.00
J. P.
J. P.

Ljubljana - Izkušeni italijanski kolesarski as Giovanni Visconti, član Bahraina Meride, trikratni državni prvak na cestni dirki in zmagovalec dveh etap Gira pred štirimi leti, bo zaradi poškodbe tetive, ki jo je utrpel na zadnjih etapah nedavne »italijanske pentlje«, prisiljen izpustiti letošnjo preizkušnjo Po Švici, ki bo na sporedu med 10. in 18. junijem. S tem pa je po lastnih besedah odprl možnost, da bi se znašel med udeleženci dirke Po Sloveniji, ki se bo začela pet dni pozneje.

»Žal bom prisiljen izpustiti švicarski tour, saj moram najprej nekoliko ojačati zdravje. Če bo šlo vse po načrtih, bom lahko nastopil na slovenskem touru ali kateri od preizkušenj v domovini,« je pojasnil 34-letnik, ki je na dirki Po Sloveniji tekmoval že trikrat (v letih od 2009 in 2011), medtem ko je vodja zdravniške službe pri Bahrainu Emilio Magni potrdil njegove besede: »Včeraj je Visconti opravil ultrazvok in specialistične preglede, ki so potrdili tendinitis levega gležnja. V prihodnjih osmih dneh ga bomo opazovali, nato pa ponovno ovrednotili njegovo zdravstveno stanje.«