Wigginsov mehanik: Odločilne so bile majhne stvari

Slovenski mehanik Filip Tišma o svetovnem prvaku v vožnji na kronometer, tehnologiji v britanskem Skyu in favoritih.

Objavljeno
26. september 2014 00.45
Vito Divac, šport
Vito Divac, šport
Ponferrada – Filip Tišma, ki dela kot mehanik pri najboljšem kolesarskem klubu na svetu Skyu, je zmago Bradleyja Wigginsa pričakoval. Na vprašanje, kako doživlja zmagoslavje Britanca, rojenega v Belgiji, ki je mladost preživel v Avstraliji, je odgovoril, da si je to zlato kolajno zaslužil, ker se je cilju, da osvoji naslov svetovnega prvaka, predano in z vso trmo posvečal že nekaj let.

»Ko si Wiggo nekaj zapiči v glavo, ga nič ne premakne, dokler svojega cilja ne doseže,« je povedal o najbolj pomembni športni vrlini olimpijskega in svetovnega prvaka in nadaljeval, da je sicer tipičen Anglež. »Ko trenira, bo naredil vse, da doseže svoj cilj. Ko pa ni obremenjen s športom, se sprosti. Nima pretiranih zadržkov. Malo poseben je, kar je meni všeč. Je pravi 'sir' oziroma gospod, katerega beseda v Skyu in kolesarstvu veliko pomeni in se ga posluša,« je Filip Tišma opisal člana velike četvorke največjih specialistov v vožnji na čas Boardman-Wiggins-Cancellara-Martin.

Wiggins, nosilec sedmih olimpijskih kolajn na OI (večinoma na dirkališču) in treh na SP, je najboljši učenec Skyeve šole, ki temelji na kolesarski visoki tehnologiji (»hi-tech«) ter izpopolnjevanju majhnega oziroma »nepomembnega« prostora za izboljšavo. »V Skyu naredimo vsako leto precej novih stvari, ki jih pri proizvajalcih zavarujemo, tako da jih imamo samo mi. Poglabljamo se v stvari, ki se doslej niso zdele najbolj pomembne. Kolesarja in opremo obravnavamo celovito in iščemo najmanjše rezerve. Vsak odstotek ali tudi pol odstotka lahko odločilno prispeva k zmagi telesno enako pripravljenih, pa naj gre za hrano, logistiko, opremo ali posodabljanje tehnologije. Pri čeladi lahko pridobiš več kot pri kolesu. Izmerili so, da so nove Skyeve čelade prinesle 20 vatov. Če k temu dodamo še 15 vatov, ki jih pridobijo kolesarji s kombinezoni in 10 z vrhunskimi kolesi, je jasno, kako pomemben je prispevek tehnologije pri seveda bolj ali manj enako pripravljenih možeh. A le pod pogojem, da kolesar doseže hitrost 50 km/h. Teh pa ni veliko,« je Tišma predstavil ozadje celostnega pristopa Britancev k razvoju kolesarstva. V majhnih stvareh je pri že tako izpopolnjeni tehnologiji največ prostora za napredek.

Ker ima kot nekdanji kolesar dobro oko tudi za druge stvari in ne samo za tehnologijo, je zagotovo pravi mož za to, da pove, v čem je pravzaprav tako velika razlika med slovenskim in britanskim pristopom oziroma kaj je slovenska ura resnice. »V Sloveniji na splošno ni športne kulture, kakršna vlada v Veliki Britaniji, kjer so trenerji in drugi strokovnjaki enako pomembni in dobro plačani kot športniki. Brez znanja in tehnologije ni ne napredka ne šampionov. Zelo radi se primerjamo z najboljšimi, pozabljamo pa, da nimamo razčiščenih osnovnih stvari. V kolesarstvu nimamo denarja za osnovna sredstva, kaj šele, da bi izpopolnjevali tehnologijo, čeprav imamo veliko inovatorjev. V Sloveniji bi v sedanjem položaju bolj kot za celovit pristop potrebovali sredstva za nakup opreme, da pripravimo teren za nadgradnjo,« je Tišma v Ponferradi razmišljal o slovenskem kronometrskem sindromu. Prepričan je, da je Slovenija pravšnja tudi za kolesarski posel. Imamo namreč številne pronicljive inovatorje in zelo kakovostne majhne proizvajalce. Sam je poskušal vključiti v Sky velikega slovenskega proizvajalca orodij, ki pa je tako dolgo mencal, da so se Britanci dogovorili z drugim.

V Skyu so zaposleni trije nekdanji kolesarji Save, ob Tišmi še maserja David Rožman in Marko Đalo, ter Novomeščan Igor Turk. So zelo spoštovani, kar dokazuje tudi podatek, da je Slovenija po številu osebja druga nacija v britanskem moštvu – za domačini. Na svetovnih prvenstvih je Tišma nenadomestljiv mož v ekipi mehanikov slovenske reprezentance. Lahko pa bi bil tudi v britanski, saj so mu pri Skyu dali na izbiro, da skrbi za Frooma, Wigginsa, Cavendisha in druge reprezentante, ali pač ostane v slovenski izbrani vrsti, v kateri je za popolna kolesa skrbel še pred selitvijo iz Nemčije v Veliko Britanijo. Brez sekunde dodatnega razmisleka se je odločil za Slovenijo. In kaj napoveduje mož iz sence velikih za profesionalno dirko? V minulih letih je pravilno napovedoval nosilce kolajn. Ta čas meni, da bo prvi mož nedeljske dirke španski matador Alejandro Valverde, nevaren za zmago pa je Avstralec Simon Gerrans. »Za tretje mesto v trojki favoritov je veliko kandidatov. Če ne bi bil Slovenec, bi vanjo postavil Slovaka Petra Sagana. Sicer pa stavim na Luko Mezgeca in Benjamina Swifta,« je napovedal razplet. Ko bi se mu napoved le uresničila ...