Nibali na Hrvaškem prevzel vodstvo, Katrašnik v deseterici

Gašper Katrašnik je v šprintu četrte etape na dirko po Hrvaški zasedel četrto mesto. Vincenzo Nibali vodi v skupnem seštevku.

Objavljeno
21. april 2017 20.09
Nejc Grilc
Nejc Grilc

Umag - Težka četrta etapa na dirki po Hrvaški je potekala od Crikvenice do Umaga, kolesarji pa so med etapo premagali tudi najtežji vzpon na dirki - povzpeli so se na Učko. Ker je bilo od vrha Učke do cilja v Umagu še več kot 100 kilometrov, je vzpon služil le za test pred jutrišnjo odločilno etapo, o zmagovalcu pa je odločal šprint.

Spet je bil najboljši kolesar Bardianija Nicola Ruffoni, izkazal se je tudi Gašper Katrašnik, ki je etapo končal na 10. mestu. Še boljši je bil njegov ekipni kolega pri Adrii Mobil Dušan Rajović, ki je s petim mestom novomeškemu kolektivu privozil najboljšo uvrstitev na dirki.

»Danes sem imel dobro pozicijo. Ekipa me je pripeljala naprej in sem poizkusil šprintati z najboljšimi. Dobro se je izšlo, a obljubim, da bo v prihodnje še bolje,« je bil po etapi s petim mestom zadovoljen Rajović. 

Do sprememb je prišlo tudi v skupnem seštevku - prvi favorit Vincenzo Nibali je oblekel majico vodilnega, ki jo bo z ekipo Bahrain-Meride branil na jutrišnji odločilni etapi, ki se bo končala na Učki. Nibali na Hrvaškem pili formo pred jubilejnim 100. Girom, ki bo zanj glavni cilj sezone.

Dobro dirka tudi Jan Polanc, ki je v skupnem seštevku na sedmem mestu, za Nibalijem pa zaostaja manj kot pol minute. Če bo dobro dirkal tudi jutri, se mu pred Girom obeta uvrstitev v deseterico in potrditev dobre forme pred dirko, kjer je z etapno zmago leta 2015 dosegel največji uspeh v karieri. Hrvaški veteran Adrie Mobila Radoslav Rogina je skupno 12., domačo dirko si vnovič želi končati v prvi deseterici, kar bi bilo tudi za novomeško ekipo obliž na rane ponesrečenega prvega dela sezone. 

»Tudi danes smo si, tako kot včeraj, želeli v beg. Tokrat se ni izšlo, saj je težko vedno ujeti pravo kombinacijo. Na cilju se je izkazal Rajović, ki se razvija v dobrega sprinterja. Jutri nameravam v beg poslati Jureta Golčerja, saj želim imeti spredaj dobrega kolesarja. Radoslav Rogina bo čakal na zadnji vzpon in se bo poskušal držati najboljših in tako prebiti med prvo deseterico,« je taktiko za odločilno peto etapo razkril trener edine slovenske ekipe na dirki Boštjan Mervar.