Nibali: »Pibernik je še mlad, takšne napake se zgodijo«

Napaka Luke Pibernika, ki je na Giru slavil krog prezgodaj, še vedno odmeva. Dogodek je pojasnil tudi Vincenzo Nibali.

Objavljeno
11. maj 2017 13.33
CYCLING-ITA-GIRO
N. Gr.
N. Gr.

Messina - Luki Piberniku se je pripetila nevšečnost, zaradi katere o njem govori cel kolesarski svet. V 5. etapi ni vedel, da ga čaka še krog do cilja, napadel je in presenetil glavnino ter ob prečkanju ciljne črte dvignil roki v zrak. Edini problem je bil v tem, da je glavnino čakal še krog do cilja, kar je Pibernik spoznal, ko so kolesarji pridrveli mimo njega.

»Piberniku se je spraznila baterija na radijski postaji, zato ni slišal, ko smo ga klicali in mu poizkušali dopovedati, da še ni konec dirke. Res izgleda nerodno, a Luka je še mlad in takšne stvari se včasih zgodijo,« je kapetan Pibernikove ekipe Vincenzo Nibali pojasnil dogodek, ki je zaznamoval peto etapo Gira.

Slovenski kolesar je kasneje pojasnil, da mu je poleg nedelujočega radia nagajal tudi kolesarski računalnik, ki je kazal preveč kilometrov, zato je mislil, da se dirka že bliža cilju. Do konca Gira bo Slovenec opravljal vlogo pomočnika Nibaliju na ravninskih delih, zato prav veliko podobnih priložnosti za dokazovanje ne bo več.